FOTO Trecuți de prima tinerețe, fotbaliștii europeni dau SUA și Emiratele Arabe Unite pe China și Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au făcut carieră la echipele de club, dar după 30 de ani s-au îndreptat către Asia și America de Sud. Keita, Seedorf, Drogba și Anelka au lăsat în spate celebritatea și au ales cluburi mai puțin cunoscute din rațiuni financiare.

Au fost staruri în fotbalul european, dar au ales să își încheie cariera în China sau Brazilia. Tot mai mulți fotbaliști străluciți preferă ținutul asiatic sau pe cel sud-american, în detrimentul Europei, unde au fost consacrați.

Seydou Keita este un exemplu perfect în acest sens. În ultimele patru sezoane, Keita a fost un pion de bază în echipa Barcelonei, unde a bifat 119 meciuri și 16 goluri. În vârstă de 32 de ani, Keita a preferat China, respectiv clubul Dalian Aerbin, în locul Spaniei: „Până în ultimul moment, eu și oficialii Barcelonei am încercat să ajungem la o înțelegere pentru un nou contract. Din păcate, n-am reușit. Nu ne-am înțeles din cauza salariului„. Fotbalistul a lăudat atmosfera de la Barca: „M-am simțit excelent aici. M-au impresionat simplitatea și modestia clubului. Niciodată nu voi uita ce am trăit aici„.

Clarence Seedorf a ales să părăsească echipa la care a jucat un deceniu, AC Milan, pentru Botafago, unde va câștiga șapte milioane de euro pe an. În cazul olandezului, a contat probabil și faptul că soția sa este originară din Brazilia. În vârstă de 36 de ani, Seedorf a fost întâmpinat de 1600 de fani la aeroport.

„Vă mulțumesc pentru afecțiune. De săptămâna viitoare voi începe să muncesc pentru a ajuta la renașterea lui Botafago„, a declarat mijlocașul la prezentarea sa oficială de pe stadionul echipei braziliene.

Didier Drogba n-a mai optat pentru prelungirea contractului cu Chelsea, alegând un transfer în China, la Shanghai Shenhua. Salariul fotbalistului la noul său club va fi de 12 milioane de euro pe an.

„Am studiat cu atenție toate ofertele, dar m-am decis pentru China. Sunt foarte entuziasmat, sper să ajut fotbalul chinezsă crească. Sunt nerăbdător să descopăr o nouă cultură„, a declarat ivorianul.

Nicolas Anelka este un alt fotbalist care a lăsat Stamford Bridge pentru Shanghai Shenhua. La 32 de ani, Anelka a marcat 39 de goluri pentru Chelsea în 125 de meciuri. Motivele atacantului au ținut de atitudinea nepotrivită a lui Chelsea: „M-au trimis la tineret și nu mi-au mai permis să mă schimb în vestiar. Mă antrenam alături de tineret și mă schimbam într-o cameră separată, izolată„. Salariul anual a lui Anelka la clubul chinez se ridică la 10,6 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite