FOTO Farul Constanţa, stadionul ruină. Decăderea unei arene care altădată respecta standardele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în urmă cu un deceniu, stadionul din Constanţa se ridica la înălţimea standardelor FIFA şi UEFA, în zilele noastre arena arată deplorabil şi pare uitată de lume.

Peisajul stadionului din Constanţa este dezolant. În exterior, zidurile sunt dărăpănate, rugina este elementul definitoriu, iar când intri devine chiar mai rău, complexul sportiv semănând cu o ruină asezonată cu gunoaie.

Centrul de copii şi juniori este aproape de desfiinţare, echipa mare este în Liga a II-a şi, în ciuda situaţiei, Farul se mai bucură de susţinerea suporterilor, media de oameni la un meci fiind de 1.000 de oameni. Care pot observa cum iarba creşte ca pe câmp, scaunele roase se împuţinează pe zi ce trece şi că tribunele par să cadă pe ei. Dacă altădată, stadionul găzduia meciuri din cupe europene, acum jucătorii constănţeni sunt vizitaţi de echipe din Cernavodă, Modelu, Tulcea, Comana sau Voluntari. Situaţia actuală este ilustrată elocvent într-un reportaj publicat pe info-sud-est.ro.

Explicaţia pentru degradarea stadionului se poate regăsi şi în zona politică, de unde a fost făcută o declaraţie dureroasă pentru împătimiţii fotbalului: „Cu două sau trei milioane, cât necesită Farul, putem face mult mai multe lucruri. Spre exemplu, toată promovarea din staţiunea Mamaia ne costă 200.000 de euro. N-avem banii ăştia pentru Farul!“. În faţa acestei atitudini, istoria echipei Farul asistă neputinicoasă la derularea  numărătoarei inverse.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite