FOTO Cu mai puţin de trei săptămâni până la debutul JO, aglomeraţia londoneză creează bătăi de cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
www.article.wn.com | Transportul public din Londra se aglomerează cu trei săptămâni înainte de JO
www.article.wn.com | Transportul public din Londra se aglomerează cu trei săptămâni înainte de JO

Jocurile Olimpice de Vară bat la uşă. Pe data de 27 iulie, în Satul Olimpic din Londra, va debuta a XXX-a ediţie Olimpiadei, eveniment aşteptat cu sufletul la gură de întreaga planetă. Doar că pregătirea Jocurilor Olimpice a dat deja peste cap transportul public din Londra, spre profunda nemulţumire a navetiştilor.

Londonezii care utilizează mijloacele de transport în comun sunt iritaţi de traficul dificil pe care sunt nevoiţi să-l suporte din cauza pregătirilor autorităţilor pentru Jocurile Olimpice. Organizatorii Olimpiadei au făcut o repetiţie generală cu mai puţin de trei săptămâni înainte de debutul întrecerilor olimpice, ceea ce a creat un haos total în transportul public.

Oamenii sunt nemulţumiţi din cauză că pierd multe ore în traficul supraaglomerat. Repetiţia generală a creat confuzie, frustrare şi un atac de comentarii negative la adresa autorităţilor. Navetiştii londonezi au postat pe Twitter sute de mesaje de nemulţumire. „Dacă se continuă în ritmul asta, cred că în următoarele săptămâni voi lucra de acasă”, a spus un londonez intrigat de aglomeraţia din transportul public.

Jocurile vor debuta pe 27 iulie, dar plângerile legate de transport nu mai contenesc

Organizatorii Jocurilor Olimpice au declarat că au situaţia sub control şi că au încredere că investiţia de două miliarde de lire sterline în infrastructură va fluidiza traficul pe perioada întrecerilor olimpice. Pe deasupra, potrivit autorităţilor, între 850.000 şi un milion de vizitatori sunt aşteptaţi să circule cu transportul în comun londonez.
„Nu putem nega că multe cartiere ale Londrei vor fi foarte aglomerate”, a spus Evers Mark, responsabil cu transportul în timpul Jocurilor Olimpice. „Când ai atât de multe mijloace care transportă călători, uneori se întâmplă să mai existe probleme”, a completat oficialul, citat de cotidianul britanic Wall Street Journal.

Nici aeroporturile nu au scăpat de critici

Situaţia din capitala britanică nu pare mai roză nici în cazul aeroporturilor. Mulţi pasageri au criticat modul de verificare al paşapoartelor, fiind nemulţumiţi de cozile interminabile de la porţile de control. Spre exemplu, un cetăţean din Uniunea Europeană este nevoit să aştepte aproximativ 25 de minute, în timp de un cetăţean din afara Uniunii Europene trebuie să aştepte pentru cotrolul paşaportului aproximativ 45 de minute. „Urăsc liniile vamale de pe Heathrow”, a spus un pasager pe contul personal de Twitter.

Modul în care este organizat transportul din Londra este criticat şi de oficialii Partidului Laburist, aflat în opoziţie. „Când toţi ochii sunt aţintiţi asupra Londrei şi când toată lumea lucrează pentru Jocurile Olimpice, prima impresie a vizitatorilor este că stau la cozi interminabile”, a spus Yvette Cooper, oficial al Partidului Laburist.
Cu toate acestea, reprezentaţii aeroportului Heathrow au declarat că vor face tot posibilul ca verificarea actelor pentru fiecare pasager să dureze cât mai puţin şi, tocmai de aceea, tot personalul aeroportului va lucra la capacitate maximă în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice.
De remarcat este că autorităţile londoneze au contruit un terminal nou pe aeroportul Heathrow dedicat exclusiv atleţilor şi oficialilor care îi însoţesc pe sportivi, construcţie care a costat 20 de milioane de lire sterline, potrivit aceleiaşi surse. Reprezentanţii aeroportului se aşteaptă ca acest nou terminal să fie circulat de 138.000 de pasageri la finalul Olimpiadei, mai precis pe data de 13 august, zi considerată a fi cea mai aglomerată.
„Motivul pentru care am construit acest terminal este de a veni în ajutorul sportivilor care vor ateriza la Londra. Pentru ei am creat această facilitate”, a spus Nick Cole, cel care se ocupă cu transporturile aeriene în perioada Jocurilor Olimpice.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite