FOTO #20yearchallenge: Imaginea care a devenit virală după Atletico Madrid – Juventus. Simeone, explicaţii sincere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Simeone
Diego Simeone

E clar cât de mult se „iubesc“ fanii lui Atletico şi Cristiano Ronaldo, dovadă şi „declaraţiile de dragoste“ pe care şi le-au făcut, reciproc, miercuri seară. De la acest „Valentine’s Day“ fotbalistic nu putea lipsi însă Diego „Cholo“ Simeone!

Mai ales că argentinianul e un „admirator“ al granzilor din Serie A, de pe vremea când era jucător la Lazio. 

În 1999, pe finalul unui campionat incins în care titlul a fost disputat până în ultima etapă de AC Milan şi Lazio, Simeone a făcut un gest cu dedicaţie pentru Milan, după o victorie obţinută de Lazio cu Bologna, scor 2-0. Atunci însă, Simeone a rămas cu fotografia acelui gest, în timp ce titlul a fost câştigat la un punct de Milan.

Miercuri, pe „Wanda Metropolitano“, Simeone a fost, ca de obicei, precum un leu în cuşcă pe margine. A „fiert“ când VAR-ul a anulat golul lui Morata din repriza a doua şi a „erupt“ când Gimenez a deschis scorul în minutul 78, repetând gestul de acum 20 de ani din finalul meciului Lazio – Bologna!

Simeone

Rămâne de văzut ce decizie va lua UEFA după ce imaginile cu Simeone au devenit virale. Chestionat la conferinţa de presă pe tema reacţiei sale, Simeone a oferit o explicaţie sinceră. „Ce am vrut să spun? Că am avut <<mingi>>, nişte <<mingi>> mari de tot! Ca să începi un meci cu Diego Costa şi Koke, care nu mai jucaseră de o lună, trebuie să ai <<mingi>>“, a fost o prima explicaţie tehnică a argentinianului.

Apoi, a ţinut să ofere şi una pur emoţională: „N-a fost un gest frumos, recunosc, dar am simţit nevoia să-l fac pentru că a fost un meci atât de dificil. N-a fost cu dedicaţie pentru echipa adversă. De altfel, m-am şi întors spre fanii noştri când l-am făcut pentru a-i arăta că avem <<cojones>>. Nu pot decât să-mi cer scuze, dacă cineva a fost deranjat de gestul meu, dar a fost unul din inimă“.

Calificarea nu e jucată, mai e un meci. Cu siguranţă, în retur, va trebui să suferim în faţa unui adversar mare, cu jucători mari. Diego Simeone antrenor Atletico Madrid  

Liga Campionilor, optimi

Marţi

Lyon – Barcelona 0-0

Returul va fi la 13 martie

Liverpool – Bayern 0-0

Returul va fi la 13 martie

Miercuri

Schalke 04 – Man. City 2-3

Bentaleb 38-penalty, 45-penalty / Aguero 18, Sane 85, Sterling 90

Returul va fi la 12 martie

Atl. Madrid – Juventus 2-0

Gimenez 78, Godin 83

Returul va fi la 12 martie

Săptămâna trecută

Man. United – PSG 0-2

Returul va fi la 6 martie

AS Roma – Porto 2-1

Returul va fi la 6 martie

Tottenham – Dortmund 3-0

Returul va fi la 5 martie

Ajax – Real Madrid 1-2

Returul va fi la 5 martie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite