Fotbalul românesc, de râsul curcilor: calendarul verii conţine o anomalie din cauza războiului Federaţia - Liga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecourile Campionatului European se vor risipi în scurt timp şi, din nou, atenţia microbistului român se va îndrepta spre un fotbal de proastă calitate cu programări ridicole şi personaje dubioase.

Euro 2016 a fost un eşec pentru naţionala României, însă, chiar şi aşa, timp de câteva săptămâni, fanii din ţară au fost conectaţi la un eveniment de cinci stele şi au simţit că fac parte din lumea bună a fotbalului.
 

Chiar şi acum, când tricolorii au părăsit competiţia, microbiştii sunt preocupaţi de partidele eliminatorii şi, probabil, interesul pentru turneu se va menţine până la finala de la 10 iulie. Apoi însă, presa va fi nevoită să dedice spaţii tot mai mari fotbalului autohton, iar publicul va fi nevoit să consume acest „junk food“ în lipsa unui „meniu“ de calitate.
 

Nici nu ştim câte echipe vor fi
 

Iar drama e că, în acest moment, nici nu ştim câte echipe vom avea în noul sezon al Ligii I! Rapid e în faliment, dar a atacat decizia Tribunalului şi acum aşteaptă verdictul care va veni după începerea campionatului. Ceea ce înseamnă că e posibil să asistăm la debutul Ligii I cu Rapid în clasament, iar pe parcurs să consemnăm scoaterea echipei din competiţie, în cazul în care se va menţine decizia intrării în faliment!
 

ASA Târgu-Mureş e un alt caz care arată haosul din fotbalul intern. În acest moment, echipa are un lot format, aproape în întregime, din juniori şi din fotbalişti aduşi în probe. Iar cantonamentul din Slovenia a început fără antrenor principal, după ce discuţiile cu Dario Bonetti nu s-au concretizat.


În fine, cei de la Pandurii par că vor merge pe drumul parcurs de Petrolul în stagiunea recent încheiată. Ploieştenii au retrogradat de pe ultimul loc şi au intrat şi în faliment. Gorjenii au început cantonamentul din Slovenia cu un lot de 28 dintre care zece fotbalişti sunt de la echipa a doua, având sub 21 de ani! „Deocamdată, suntem cu un lot foarte subţire. După ce ţi-au plecat aproape zece jucători, nu ţi-e prea uşor“, a admis noul tehnician al Pandurilor, Petre Grigroaş.
 

Două finale în două zile
 

Ca şi cum managementul defectuos de la cluburi n-ar fi fost de ajuns, nici conducerile FRF şi LPF n-au putut să aibă o comunicare, astfel încât să se evite o situaţie ridicolă: două finale în două zile consecutive!
 

Supercupa României, CFR Cluj – Astra, a fost programată pentru 16 iulie, pe „Cluj Arena“, iar finala Cupei Ligii, Steaua – Concordia Chiajna, se va dispura la 17 iulie, pe „Arena Naţională“. Primul meci e organizat de FRF, al doilea de LPF. Cum nu există dialog între cele două foruri, s-a ajuns la o programare aberantă. Ce-i drept, Liga a fost nevoită să modifice data finalei Cupei Ligii tocmai din dorinţa de a ajuta FRF şi pentru a nu perturba pregătirile naţionalei pentru Euro 2016.

Naţionala ar reveni la 29 august

Tricolorii vor debuta în preliminariile Mondialului din 2018, la Cluj, într-un meci cu Muntenegru (4 septembrie, ora 21.45). Până atunci, singura dată din calendarul FIFA în care se poate programa un amical, astfel încât noul selecţioner să se familiarizeze cu echipa e 29 august.

Calendarul verii pentru fotbalul intern


*14 iulie –
Turul II preliminar al Ligii Europa: CSMS Iaşi – Hajduk Split

*15 iulie – Steaua şi Astra îşi vor afla adversarele din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Pandurii, Viitorul şi CSMS Iaşi, ultima dacă trece de Hajduk Split, îşi vor afla adversarele din turul III preliminar al Ligii Europa.

*16 iulie – Supercupa României: CFR Cluj – Astra

*17 iulie – Finala Cupei Ligii: Steaua – Concordia Chiajna

*20 iulie – Turul II preliminar al Ligii Europa: Hajduk Split – CSMS Iaşi

*22 iulie – Prima etapă de campionat, ediţia 2016-2017

*26/27 iulie – Steaua şi Astra vor juca prima manşă în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

*28 iulie – Pandurii, Viitorul şi posibil CSMS Iaşi vor juca prima manşă în turul III preliminar al Ligii Europa.

*2/3 august - Steaua şi Astra vor disputa manşă a doua în turul III preliminar al Ligii Campionilor.

*4 august - Pandurii, Viitorul şi posibil CSMS Iaşi vor disputa manşa secundă în turul III preliminar al Ligii Europa.

*5 august – În funcţie de rezultatele obţinute, echipele româneşti rămase în competiţie vor afla cu cine vor juca, fie în play-off-ul Ligii Campionilor, fie în play-off-ul Ligii Europa.

*16/17 august – Turul play-off-ului Ligii Campionilor, posibil cu Astra şi Steaua.

*18 august - Turul play-off-ului Ligii Europa, posibil cu Astra, Steaua, Pandurii, Viitorul şi CSMS Iaşi.

*23/24 august – Returul play-off-ului Ligii Campionilor, posibil cu Astra şi Steaua.

*25 august - Returul play-off-ului Ligii Europa, posibil cu Astra, Steaua, Pandurii, Viitorul şi CSMS Iaşi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite