Fostul avocat al lui Becali se contrazice cu Armata: ce şanse sunt ca Gigi să fie obligat să aleagă alt nume pentru echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Ciubotă, omul care l-a reprezentat, într-o perioadă, pe latifundiarul din Pipera a oferit o altă perspectivă după decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Gigi Becali a pierdut brandul Steaua, iar potrivit juristului MApN, Florin Talpan, odată cu verdictul defintiv şi irevocabil dat de ICCJ, echipa lui Becali pierde şi palmaresul formaţiei din Ghencea.

În ciuda faptului că reprezentantul MApN a vorbit răspicat despre faptul că Armata va „cere o sumă consistentă pentru a cedat brandul Steaua“, Cătălin Ciubotă a lăsat de înţeles că Becali nu e obligat să negocieze cu MApN, având în vedere că n-a pierdut mare lucru.

Ce a spus?

„E o confuzie. Decizia instanţei se referă la marca Steaua, iar denumirea, emblema şi palmaresul au alt regim juridic. Sunt elemente ale fondului de comerţ şi au altă situaţie. Regimul juridic al mărcii se referă la un semn distinctiv susceptibil de reprezentare grafică. Pe scurt, e simbolul sub care o societate comercială îşi desfăşoară activitatea. Gigi Becali nu mai are voie să folosească această marcă“, a precizat Ciubotă la Dolce Sport. 

Într-o altă intervenţie la Digi Sport, fostul avocat al lui Gigi Becali a venit cu detalii suplimentare.

„Am sesizat că nu se face diferenţa între marcă, emblemă, istoric, palmares, care, în mod evident, aparţin actualei echipe Steaua şi nu poate fi atins de nimeni. Pentru că Steaua e continuatoarea vechii echipe, e o structură afiliată a LPF. Practic, acea siglă cu acele steluţe, cu acel desen, nu va mai putea fi folosită de echipa lui Gigi Becali. Sigla e diferită de marcă. Din informaţiile pe care le deţinem, respectiva hotărâre vizează acea marcă Steaua, cu steluţe galbene şi culorile roş-albastre“, a spus Ciubotă. 

El a insistat că Becali va putea folosi în continuare numele celui mai galonat club din România. „Numele nu-l poate lua nimeni. Eu cred însă că, în mod cert, se va ajunge la o înţelegere pentru că echipă fără marcă nu există şi nici marcă fără echipă nu se poate“, a încheiat Ciubotă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite