Fierbe Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpiakos este susţinută de un număr mare de fani „nebuni"
Olimpiakos este susţinută de un număr mare de fani „nebuni"

Olimpiakos şi AEK se întâlnesc astăzi pentru a 147-a oară, iar meciul se anunţă mai încins ca niciodată având în vedere poziţiile din clasament.

Astăzi se joacă derby-ul Olimpiakos Pireu - AEK, iar pe Stadionul Karaiskakis sunt aşteptaţi nu mai puţin de 30.000 de fani. Întâlnirile dintre aceste două echipe au devenit cunoscute datorită îndârjirii cu care evoluează jucătorii, dar şi numărului mare de goluri care se marchează.

De exemplu, Olimpiakos a înscris şase goluri în poarta lui AEK în trei ocazii, ultima oară în martie 2011. În schimb, galben-negrii au reuşit această performanţă o singură dată, în mai 1978. Între cele două echipe au avut loc 146 de derby-uri, iar Olimpiakos s-a impus de 59 de ori, AEK, de 50 de ori, iar alte 37 s-au terminat la egalitate.

Ibazaga, de la gazde, ar putea absenta din cauza unei accidentări la una dintre şedinţele de pregătire din această săptămână. De partea cealaltă, Nikos Kostenoglou se va putea baza pe întreg lotul de jucători, chiar dacă Dellas, Georgeas şi Bougaidis au stat mai mult cu preparatorul fizic. La Bet Café Arena, Olimpyakos are cotă de 1,30 la victorie în timp de AEK a primit o cotă de 9 pentru un succes.

Bajevici, bătut de fani după ce a trădat

Vârful rivalităţii dintre cele două grupări a fost atins în 1996. Atunci, Dusan Bajevici a plecat de la AEK pentru a o antrena pe Olimpiakos. Sârbul este creatorul celei mai bune echipe din istoria galben-negrilor, iar fanii îl adulau. Totul s-a schimbat în 1996.

Tehnicianul a semnat cu Olimpiakos, suporterii l-au considerat trădător, şi au declarat război clubului care le-a furat idolul. După acel episod, Bajevici a mai antrenat-o în două rânduri pe AEK, dar nu a rezistat prea mult din cauza fanilor. Mai mult, la ultimul său mandat, la un meci amical, a fost înconjurat de suporteri şi a fost lovit cu pumnii până a căzut la pământ.

Olimpiakos Pireu
Poziţie în clasament: 2
Valoare lot: 80 de milioane de euro
Cel mai bine cotat jucător: Vasilis Torosidis (8 milioane de euro)
Cea mai mare victorie acasă: 6-0 cu Doxa Dramas*
Cea mai drastică înfrângere acasă: -
Vârsta medie a echipei: 27,7 ani
* în acest sezon

info

AEK Atena
Poziţie în clasament: 3
Valoare lot: 29,65 milioane de euro
Cel mai bine cotat jucător: Grigoris Makos (3 milioane de euro)
Cea mai mare victorie în deplasare: 2-0 cu Panaitolikos şi Levadiakos*
Cea mai drastică înfrângere în deplasare: 3-0 cu PAOK
Vârsta medie a echipei: 25 ani
* în acest sezon

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena: Liverpool câştigă greu pe „Old Trafford"

Derby-ul din nord-vestul Angliei a ajuns la numărul 184. Cele două echipe sunt unele dintre cele mai galonate din Regat, reuşind să strângă împreună nu mai puţin de 118 trofee (60 - United, 58 -Liverpool). Până în acest moment, gazdele de mâine au câştigat 71 de meciuri directe, „cormoranii", 61, iar alte 51 de dueluri s-au încheiat nedecis.

De-a lungul istoriei, Liverpool s-a impus de numai 15 ori pe „Old Trafford". Ultimul succes a fost în martie 2009, scor 4-1. La gazde nu vor juca Fletcher, Owen, Lindegaard şi Vidici, toţi accidentaţi, în timp ce oaspeţii vor trebui să se descurce fără Lucas Leiva, tot accidentat. 

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite