Feyenoord nu a mai câştigat cu Ajax de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„De Klassieker“ va avea loc duminică, de la ora 13.30, şi va fi transmis de către Sport 1.

Întâlnirea dintre Ajax şi Feyenoord, adică „De Klassie­ker", reprezintă derby-ul de tradiţie al Olandei. Meciul este de fapt o imagine a rivalităţii dintre două oraşe total diferite, din punct de vedere al culturii şi al atitudinii. Astfel, istoric, „alb-roşii" din Rotterdam sunt ambasadorii docherilor din sudul oraşului-port.

De partea cealaltă, „alb-roşii" din Amsterdam sunt reprezentanţii clasei de mijloc din capitala Olandei, un oraş care oferă un inegalabil amestec de cultură şi decadenţă. Derby-ul mai este cunoscut şi datorită ciocnirilor dintre suporteri. Când „F-Side" şi „Vak 410" de la Ajax se întâlnesc cu „Vak S" de la Feyenoord, au loc adevărate linşaje.

De cele mai multe ori bătăile se desfăşoară într-un cadru organizat de liderii de galerie, care stabilesc numărul de combatanţi, armele şi locul. Cel mai grav incident a avut loc la 23 martie 1997. Facţiunile rivale s-au atacat înarmate cu bâte, cuţite, ciocane, lanţuri şi chiar cocktailuri Molotov, Carlo Picornie, liderul de 35 de ani al celor de la Ajax, fiind ucis. În acea zi nici măcar nu era programat un meci direct între cele două echipe.



Feyenoord a uitat să se mai bucure

Derby-ul Olandei s-a înclinat în ultimii ani doar spre gruparea din Amsterdam. Astfel, precedentul eşec al „lăncierilor" în faţa lui Feyenoord datează din urmă cu aproape şase ani (mai exact din februarie 2006), de atunci scurgându-se alte 15 întâlniri directe. În afară de rivalitatea dintre cele două echipe, meciul va avea o încărcătură specială pentru antrenorul gazdelor, Ronald Koeman, trecut prin curtea lui Ajax atât ca jucător, cât şi ca tehnician.

„Jucătorii mei nu vorbesc decât despre meciul cu Ajax. Nici nu am apucat să disecăm eşecul cu Venlo. Sper ca duminică să răzbune această înfrângere. Chiar dacă vom câştiga, vom fi departe de primele două locuri ale clasamentului", a spus Koeman.

Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite