FC Brașov s-a calificat cu emoții în optimile Cupei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Brașov s-a calificat, astăzi, pentru al patrulea an consecutiv, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins, în „16-imi“, după prelungiri, cu 2-0, pe FCM Bacău, echipă din liga a doua.

Fotbalul adevărat a lipsit cu desăvârșire în primele 90 de minute ale confruntării. Cu fostul stelist Eugen Baciu în defensivă, Bacăul s-a apărat exact, iar atunci când defensiva moldovenilor a gafat, atacanții brașoveni au ratat din situații ideale.

În minutul 28, Mateiu a șutat în bară, de la zece metri. Zece minute mai târziu, șutul violent al lui Florin Stângă, de la 16 metri, a trecut puțin pe lângă poartă. Moldovenii au replicat abia în minutul 59, atunci când Hurdubei a scăpat singur spre poartă, dar portarul Felgueiras a ieșit la marginea careului de 16 metri și a degajat.

Minutul 82 putea să aducă deschiderea scorului, dar Cristescu l-a luat la țintă, din șapte metri, pe goalkeeper-ul moldovenilor. Două minute mai târziu, același Cristescu a tras puțin peste poartă, din 12 metri.

În minutul 87, Cristi Ionescu a șutat de la aproape 40 de metri, dar portarul Roca a scos de sub transversală. La ultima fază a timpului regulamentar, Mateiu a scăpat singur spre poarta băcăuanilor, dar l-a luat la țintă, din situație ideală, pe același imbatabil goalkeeper Roca.

În prelungiri, mai exact în minutul 93, Mugurel Buga a deschis scorul, după ce a reluat în poartă centrarea perfectă a lui Pedro Moutinho. Două minute mai târziu, centralul Adrian Ilyeș s-a făcut de râs și l-a avertizat pe Toloza pentru simulare, la o fază la care decizia corectă era acordarea unei lovituri de la 11 metri pentru FC Brașov. Scorul final a fost stabilit în minutul 105, Machado marcând pentru 2-0, după o gravă eroare a fundașului moldovean Întuneric.

Victoria echipei FC Brașov este meritată. Nu ne-am apărat, nu am făcut antijoc, am venit să practicăm un fotbal ofensiv la Brașov. Astăzi am folosit mai multe rezerve, care au dovedit că se pot ridica la nivelul titularilor. În prelungiri am primit gol foarte repede, iar din acel moment jucătorii mei au căzut fizic și psihic", a declarat antrenorul echipei FCM Bacău, Gheorghe Poenaru.

La rândul său, tehnicianul „stegarilor", Daniel Isăilă, a menționat: „Important este că ne-am calificat. Am avut ocazii multe de a marca, dar nu am profitat. Așa se întâmplă atunci când întâlnești o echipă de ligă secundă, care își dă viața pe teren. Important este să ne recuperăm cât mai repede pentru jocul din Liga I, de la Chiajna".

FC BRAŞOV - FCM BACĂU 0-0 (2-0 în prelungiri)
Stadion: Tineretului (Braşov)
Spectatori: 1.000
Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti);
Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui) şi Daniel Hulubei (Vaslui)
Cartonașe galbene: Toloza, Cristescu, Machado / Roca, Lipovanu, Luncanu, Întuneric

FC Braşov:
Felgueiras - Velayos, R. Machado, Hugo De Sousa, Cr. Ionescu (cpt.) - Ferreira Kanu (min. 46 Moutinho), Toloza, Fl. Stângă (min. 71 Cristescu), Mateiu - Hadnagy (min. 46 Chipciu), M. Buga

Antrenor: Daniel Isăilă

FCM Bacău: Roca - Lipovanu, Bursuc (min. 46 Întuneric), Ursu, Luncanu (min. 36 Mihălăchioaie), Huiban, E. Baciu (cpt.), Taban, Apostu, Curiliuc (min. 72 Vraciu), Hurdubei

Antrenor: Gheorghe Poenaru

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite