FC Botoşani a promovat matematic în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui FC Botoşani sărbătoresc promovarea în prima ligă de fotbal
Jucătorii lui FC Botoşani sărbătoresc promovarea în prima ligă de fotbal

FC Botoşani, echipă care a jucat în seria I a Ligii a 2-a în acest sezon, este prima echipă din eşalonul secund care a obţinut matematic promovarea în Liga 1 după victoria cu 4-0 pe terenul Sportului Studenţesc.

FC Botoşani, liderul seriei I din Liga a 2-a, avea nevoie doar de un punct din deplasarea de la Sportul Studenţesc pentru a-şi asigura promovarea în Liga 1. Doar că moldovenii nu s-au mulţumit cu un egal şi au câştigat categoric meciul jucat în Bucureşti cu studenţii Sportului, scor 4-0, în etapa a 27-a din liga a 2-a.

După această victorie, botoşănenii s-au distanţat la zece puncte de locul secund ocupat de Săgeata Năvodari şi nu mai pot fi ajunşi de echipa de la malul mării. Pentru al doilea loc promovabil se bat Săgeata Năvodari, Delta Tulcea şi CS Otopeni.

FC Botoşani nu va putea juca pe propriul stadion în primele meciuri din Liga 1, urmând a juca pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi, arenă pe care joacă acum CSMS Iaşi. Este posibil ca arena botoşăneană de 12.000 de locuri să primească undă verde din partea comisiilor de specialitate din FRF şi LPF, astfel încât nou promovata să joace în faţa propriilor suporteri meciurile de acasă din viitorul sezon al primei ligi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite