EXCLUSIV Liviu Ciobotariu: „Englezii, din altă galaxie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciobotariu (dreapta) şi Alistar au încercat din răsputeri să-l deposedeze pe O’Shea
Ciobotariu (dreapta) şi Alistar au încercat din răsputeri să-l deposedeze pe O’Shea

Tehnicianul lui Dinamo, Liviu Ciobotariu, a apucat să joace doar 29 de minute contra celor de la Manchester, în „dubla" pe care roş-albii au disputat-o în vara lui 2004.

Ciobotariu nu-şi mai aduce aminte prea multe lucruri despre partida cu „diavolii roşii" de pe defunctul stadion „Lia Manoliu". Atunci, aproximativ 60.000 de fani au sperat într-o calificare miraculoasă a „câinilor" în grupele Ligii Campionilor. Nu numai că n-a fost aşa, dar roş-albii n-au marcat decât un singur gol, iar acela a fost în proprie poartă, prin Alistar.
Acum şapte ani, Liviu Ciobotariu era unul dintre fundaşii de bază ai roş-albilor. Ioan Andone a mizat atunci pe el încă din primul minut. „Ciobi" era genul de fundaş care se preta pe jocul englezilor: înalt, solid, cu un bun joc de cap.
Startul a fost cu totul de partea „câinilor", care s-au trezit în minutul 10 cu un cadou nesperat, din partea lui Fortune. Cu 1-0 pe tabelă şi cu o atmosferă senzaţională în tribune, dinamoviştii au sperat într-o minune. Numai că-n nouă minute, visul frumos s-a terminat. Primul semn a venit la accidentarea stupidă a lui Ciobotariu, în minutul 29. Apoi, Giggs a readus asistenţa cu picioarele pe pâmânt cu şaăte minute înainte de pauză. Iar ca ghinionul să fie complet, Alistar a dat un autogol de toată frumuseţea în minutul 70. Era încă o încercare ratată a dinamoviştilor de a accede în grupele Ligii Campionilor.
„Manchester United a fost întotdeauna o echipă foarte puternică. Domină de ani buni campionatul din Anglia, dar şi fotbalul european. Principala lor calitate, atuul, este calitatea jucătorilor", a spus Ciobotariu pentru adevarul.ro.
Tehnicianul roş-albilor remarcă şi acum jocul de posesie al englezilor: „Sunt jucători care ştiu ce-au de făcut. Nu trebuie să le spui prea multe. Şi atunci, contra noastră, am remarcat nişte automatisme, joc de posesie excelent. Degeaba am alergat noi ca bezemeticii, englezii erau greu de oprit".
Ciobotariu este convins că Oţelul are o misiune extrem de grea în acest meci. „Pe lângă faptul că şi acum au o trupă excelentă, Manchester a venit la Bucureşti cu «foame» de puncte. Au doar două până acum, aşa că vor dori să plece cu o victorie de pe «Arena Naţională». Nu discutăm de valoarea lor, pentru că n-are rost. Oţelul a avut ghinion că a picat cu Manchester".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite