EXCLUSIV Arabii vin la noi la shopping: Takayuki, la Al-Hilal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţumiţi de randamentul jucătorilor şi antrenorilor români, şeicii importă din ce în ce mai mult din Liga I. Acum, japonezul de la Astra poate ajunge coleg cu Wesley, la Riad.

În ţări precum Qatar, Emirate şi Kuweit, cu populaţii minuscule, resurse financiare şi naturale uriaşe sunt împărţite la un număr mic de oameni. Rezultatul? Localnicii ori nu muncesc, ori muncesc prea puţin. Drept urmare, străinii sunt importaţi în număr mare, iar cine munceşte bine la arabi, e apreciat şi răsplătit pe măsură. 

România se bucură de o imagine pozitivă în Orient. Ilie Balaci, Cosmin Olăroiu, Mirel Rădoi, Ion Marin, Valeriu Tiţa, dar şi alţi români care au lucrat în zonă, au lăsat o impresie excelentă. Rezultatele lor i-au determinat pe arabi să vină din ce în ce mai des la shopping în România. În vară, cel mai bun marcator străin din istoria Ligii I, Wesley, a fost transferat de Al-Hilal. Atacantul brazilian a confirmat din plin aşteptările, reuşind 15 goluri în 15 etape!

Mulţumiţi de investiţia lor, şefii grupării din Riad au pus ochii pe un alt stranier valoros din campionatul românesc.

Ar costa 1,5 milioane de euro

Takayuki Seto, al doilea căpitan al Astrei, e unul dintre cei mai profesionişti străini care a jucat vreodată în Liga I. A surprins plăcut, mergând la antrenamente pe bicicletă, n-a fost prins beat niciodată în cluburi şi, per ansamblu, a fost un model de seriozitate.

În actuala stagiune, japonezul a bifat 19 partide pentru giurgiuveni, toate ca titular, reuşind şi patru goluri. Prestaţiile sale au atras atenţia celor de la Al-Hilal, care vor să-şi întărească lotul pentru Liga Campionilor Asiei. Saudiţii sunt dispuşi să dea 1,5 milioane de euro pentru Takayuki, care ar deveni coleg cu Wesley, dacă afacerea se va finaliza.

Bastos va fi antrenat de „Mourinho“

Dacă va pleca la Riad, Takayuki va deveni al doilea fotbalist din Liga I, care ajunge în capitala Arabiei Saudite, în ultimele zile. CFR Cluj l-a vândut deja pe Bastos la Al-Nassr. Brazilianul a fost achiziţionat la cererea expresă a antrenorului José Daniel Carreño, poreclit „Mourinho al campionatului saudit“. Tehnicianul uruguayan a garantat pentru Bastos şi l-a pus pe liber pe argentinianul Manso, pentru a-i face loc fostului CFR-ist.

Şumi, primit cu buchete de flori

Legiunea românească din Emirate s-a extins în această săptămână. După Cosmin Olăroiu, Vasile Iordache, Cătălin Necula, Gabriel Caramarin şi Mirel Rădoi, toţi la Al-Ain, o altă grupare din prima ligă, Al-Shaab, l-a instalat pe bancă pe Marius Şumudică.

Acesta a fost prezentat la noul său club, fiind primit cu buchete de flori. Şumi îl va avea secund pe Bogdan Andone şi va debuta, vineri, la Al-Shaab, în Cupa Emiratelor, într-un meci contra lui Oli.

„Până la finalul sezonului, vreau să reuşim în lupta pentru evitarea retrogradării. Abia din sezonul viitor, îmi voi fixa obiective mai îndrăzneţe. Emirate e o ţară foarte frumoasă, însă eu n-am venit aici pentru turism. Sunt genul de antrenor care nu acceptă intervenţiile patronului. Nu-i permit nimănui să se amestece în munca mea. Din păcate, în România, sunt mari probleme, fiindcă patronul vrea să-şi impună punctul de vedere. Acesta e şi un motiv important pentru care n-am avut continuitate la nicio echipă“, le-a spus Şumudică arabilor.

5

ani şi jumătate au trecut de când Takayuki Seto a ajuns la Astra, singura formaţie la care a jucat în România.

Ce fac antrenorii şi jucătorii care ajuns în ţările arabe din România

Nume  Ţară     Echipă Pe ce loc e

Cosmin Olăroiu           Emirate            Al-Ain 1 din 14

Mirel Rădoi     Emirate            Al-Ain 1 din 14

Ion Marin        Kuweit                        Al-Kuwait       1 din 8

Elton   Arabia Saudită                        Al-Fateh          1 din 14

Wesley Lopes  Arabia Saudită                        Al-Hilal           2 din 14

Valeriu Tiţa     Iordania           Al-Faisaly        4 din 12

Răzvan Lucescu          Qatar   El-Jaish            4 din 12

Ladislau Boloni           Qatar   Al-Khor           10 din 12

*Bastos (Al-Nassr) şi Şumudică (Al-Shaab) n-au debutat, deocamdată, la echipele lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite