Erdogan, răzbunător și fără milă: Fanii Fenerbahce, pedepsiți pentru că au criticat guvernul

0
Publicat:

Suporterii echipei de fotbal Fenerbahce Istanbul nu îşi pot susţine formaţia la meciul de campionat cu Kayserispor (4 martie), după ce au criticat guvernul în urma cutremurelor care au produs peste 45.000 de morţi, transmite EFE. Decizia de a nu permite suporterilor clubului din Istanbul să asiste la meciul din deplasare cu Kayserispor a fost luată de Consiliul Provincial de Securitate Kayseri.

Erdogan FOTO EPA-EFE

''Nu putem accepta această decizie. Este o decizie ciudată, care nu are nicio legătură cu criteriile sportive. Îi invităm pe cei responsabili să anuleze această greşeală'', a spus Fenerbahce într-un comunicat.

Fanii lui Fenerbahce au scandat pentru demisia guvernului turc, au criticat lipsa de coordonare a acestuia şi gestionarea proastă după cutremure, în timpul meciului cu Konyaspor, disputat la Istanbul pe 25 februarie.

''Minciuni, minciuni, minciuni, înşelăciune, înşelăciune, înşelăciune, au trecut 20 de ani, demisia!'', au strigat sâmbăta trecută suporterii lui Fener, urmaţi duminică de cei ai lui Beşiktaş, care au cerut, de asemenea, demisia guvernului, aruncând, totodată, pe gazon mii de jucătorii de pluş, pentru a fi donate copiilor care au fost victime ale cutremurelor din 6 februarie.

Unii suporteri ai lui Beşiktaş au fost reţinuţi în urma protestelor, iar Devlet Bahceli, liderul Partidului Acţiune Naţională (MHP), un aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a cerut ca meciurile să fie jucate fără suporteri dacă protestele vor continua.

Erdogan, care este la putere de 20 de ani, se confruntă până la alegerile prezidenţiale din luna mai cu gestionarea efectelor cutremurelor cu magnitudinea 7,7 şi 7,6, care va juca un rol crucial în campanie, după ce au provocat circa 45.000 de decese în ţară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite