Emma Răducanu, prima declaraţie despre posibila ei venire în România, la Transylvania Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Campioana de la US Open 2021 a fost inclusă pe o listă de 21 de sportive care, potrivit organizatorilor, vor veni, la Cluj, pentru turneul WTA 250, programat pentru 25-31 octombrie.

De când Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 ani, 22 WTA) a câştigat US Open, devenind, peste noapte, o vedetă a sportului românesc, organizatorii de la Transylvania Open au început să asocieze această competiţie cu cea mai în vogă fată din circuitul WTA.

Mai întâi, Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, a spus că s-ar bucura, dacă Emma ar veni la Cluj pentru a fi aplaudată de publicul din România. Vorbim despre o afirmaţie care poate fi făcută, practic, despre orice sportivă din lume. 

Ieri, jurnalistul free-lancer, Daniel Radu, specialist în tenis, a publicat pe contul său de Facebook lista preliminară a 21 din cele 32 de jucătoare care vor participa la Transylvania Open. Aici, surprinzător, găsim două campioane de Grand Slam: Simona Halep (15 WTA) şi Emma Răducanu (22 WTA). 

În fine, astăzi, „Ziarul de Cluj“ a reluat informaţia furnizată de Daniel Radu la care a ataşat o declaraţie din partea Emmei Răducanu: „Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în faţa fanilor români. Tatăl meu este din România, aşa că să particip pentru prima dată la o competiţie WTA în ţara în care s-a născut este un moment special şi abia aştept să ajung la Cluj“.

Rămâne de vazut dacă Emma Răducanu va şi veni la Cluj

În ciuda acestor informaţii, menite să promoveze tot mai mult sosirea lui Răducanu la Cluj, acest scenariu pare, în continuare, sub semnul întrebării.

Pentru că foarte rar se întâmplă ca sportive precum Emma Răducanu şi Simona Halep să joace la turnee WTA 250, pe final de sezon. Pentru simplul motiv că astfel de întreceri nu le oferă nici sume mari din premii, nici puncte multe în clasamentul WTA. Astfel, singurul argument care le-ar aduce la o asemenea întrecere ar fi cel sentimental. În cazul Emmei Răducanu, ea ar evolua, în premieră, în ţara în care s-a născut tatăl ei, Ion Răducanu. În cazul Simonei Halep, ar conta, de asemenea, bucuria pe care le-ar oferi fanilor ei din ţară.

În aceste condiţii, doar timpul va demonstra dacă Emma şi Simona vor veni la Cluj sau dacă totul a fost o strategie de marketing, menit să stârnească interesul pentru Transylvania Open, aflat la prima ediţie. 

După cum „Adevărul“ a explicat şi aici, astfel de strategii de marketing, prin care numele unor vedete apar pe afişul unui turneu pentru ca, ulterior, sportivele respective să se retragă în ultim moment sunt des întâlnite în lumea sportului-alb. 

O ultima precizare: în această lună, Emma Răducanu s-a retras de la Chicago Fall Tennis Classic, un turneu WTA 500, deci unul mai important comparativ cu Transylvania Open, tocmai pentru a-şi elibera calendarul după US Open. Dar şi pentru că din postura de campioană de la US Open va deveni tot mai selectivă în privinţa competiţiilor la care va merge.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite