„El Clasico“ decide Balonul de Aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Messi, Ronaldo şi Xavi se bat pentru „Balonul de Aur“. Primii doi sunt favoriţi, iar disputa Real Madrid – Barcelona de sâmbătă ar putea fi decisivă.

Atacantul argentinian Lionel Messi, dublu deţinător al trofeului, atacantul portughez Cristiano Ronaldo şi mijlocaşul spaniol Xavi Hernandez sunt cei trei fotbalişti rămaşi în cursa pentru Balonul de Aur 2011, conform anunţului făcut de FIFA şi France Football. Cei trei finalişti au fost aleşi, ieri, dintr-o listă de 23 de nominalizaţi.

Câştigătorul va fi anunţat la 9 ianuarie, la Zürich (Elveţia), şi va fi desemnat în urma voturilor antrenorilor, căpitanilor de echipă şi jurnaliştilor din lumea întreagă. În finala din acest an s-au calificat aceiaşi jucători ca şi în anul 2009.

Messi, pe urmele legendelor

Dacă argentinianul Barcelonei va câştiga pentru a treia oară trofeul FIFA Balonul de Aur (aşa se numeşte de anul trecut), atunci el îi va egala pe Michel Platini (Franţa) şi pe olandezii Johan Cruyff şi Marco van Basten. În vârstă de 24 de ani, Messi a înscris în victoria catalanilor din finala Ligii Campionilor, scor 3-1, cu Manchester United, iar cele 31 de goluri marcate în întreg sezonul trecut au ajutat Barcelona să câştige iar La Liga.

CR7 are un final de an mai bun

Cristiano Ronaldo a adus în vitrina lui Real Madrid Cupa Spaniei, după o finală jucată chiar împotriva marii rivale, Barcelona. În finala de pe Mestalla, portughezul a marcat unicul gol al meciului, în minutul 103. Sezonul acesta, CR 7 pare mai în formă ca niciodată, iar Realul are şase puncte în faţa Barcelonei înaintea lui „El Clasico" de sâmbătă. Un meci care îi va avea în teren pe toţi cei trei finalişti şi care chiar ar putea să încline balanţa în favoarea unuia sau altuia.

Xavi, dirijorul

Xavi, în schimb, nu a marcat aşa des ca ceilalţi doi contracandidaţi, dar Pep Guardiola, la Barcelona, şi Vicente del Bosque, la naţionala Spaniei, nu îşi pot imagina un prim „11" fără el. Xavi este creierul de la mijlocul terenului, este jucătorul cu cel mai bun procentaj de pase reuşite. De exemplu, în finala Ligii Campionilor a pasat colegilor de 141 de ori, din 148 de încercări. Fabulos!

Alte nominalizări

Cel mai bun antrenor: Alex Ferguson (Manchester United), Josep Guardiola (FC Barcelona) şi José Mourinho (Real Madrid)

Cel mai frumos gol: Lionel Messi - FC Barcelona (golul marcat în meciul cu Arsenal din returul optimilor Ligii Campionilor), Neymar - FC Santos (un gol la meciul cu Flamengo) şi Wayne Rooney - Manchester United (un gol la meciul cu Manchester City).

Performanţele din 2011 ale celor trei nominalizaţi

Lionel Messi
- 49 de meciuri
- 54 de goluri
- 46 de pase decisive
- 4 trofee

Cristiano Ronaldo
- 53 de meciuri
- 50 de goluri
- 11 pase decisive
- 1 trofeu

Xavi Hernandez
- 54 de meciuri
- 8 goluri
- 11 pase decisive
- 4 trofee

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite