Ei sunt deja la Euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu punctaj maxim după cinci meciuri, Germania îşi caută deja loc de cazare pentru turneul final din 2012. Italia, Olanda şi Spania pot face acelaşi lucru. Meciurile de la finalul lunii martie au marcat jumătatea campaniei de calificare în toate cele nouă grupe preliminare.

Surprizele au ocolit deocamdată cursa pentru Euro 2012. Marile forţe ale continentului au pornit ca din tun, asigurându-şi deja prezenţa la competiţia din Ucraina şi Polonia. „În aprilie mergem în Polonia pentru a inspecta câteva hoteluri", a anunţat managerul naţionalei Germaniei, Oliver Bierhoff, după ce Mannschaft-ul a zdrobit cu 4-0 Kazahstanul şi a pus opt puncte avans în fruntea Grupei A. Pe lângă nemţi, se pot gândi deja la Euro alte trei naţionale: Olanda, Spania şi Italia, care nu au adversari pe măsură în seriile lor.

Anglia sau Muntenegru?

image

Cum şi Franţa s-a distanţat în grupa noastră, singura super-naţională care „tremură" încă pentru calificarea directă este Anglia. Situaţia din Grupa G pare să se fi clarificat însă în ceea ce priveşte primele două clasate, Anglia şi Muntenegru fiind sigure de cel puţin un loc la baraj. Pentru departajare, decisivă va fi confruntarea directă, programată în octombrie pe terenul ex-iugoslavilor.

În deplasările din Armenia, respectiv Georgia, ruşii şi croaţii aveau şansa să se desprindă în fruntea ierarhiilor din grupele lor, împotriva unor adversari de bătut. Dacă Arşavin şi colegii săi s-au întors totuşi cu un punct de la Erevan (0-0), naţionala lui Slaven Bilici a cedat în ultimul minut la Tbilisi (0-1). Cu această victorie, Georgia a ajuns la zece rezultate pozitive consecutive de la începutul mandatului de selecţioner al lui Temuri
Keţbaia.

Klose şi Villa, de neoprit

Meciurile de la finalul săptămânii trecute i-au scos în faţă pe cei doi golgheteri de rasă. Cu dubla împotriva Kazahstanului, „bătrânul" Miroslav Klose (32 de ani) a ajuns la 61 de goluri pentru Germania, la numai opt reuşite de recordul legendarului Gerd Müller (68). „Am vorbit deja cu Gerd şi mi-a spus că n-ar fi supărat dacă îl depăşesc", a mărturisit Klose, care a marcat în fiecare din ultimele sale şase meciuri în tricoul naţionalei.

La foc automat înscrie şi spaniolul David Villa, care în 72 de selecţii pentru campioana mondială şi europeană a punctat de nu mai puţin de 46 de ori. Cu cele două goluri din meciul cu Cehia, atacantul Barcelonei a devenit golgheterul all-time al naţionalei iberice, desprinzându-se de Raul Gonzalez (44).

"În aprilie mergem în Polonia pentru a inspecta câteva hoteluri.''
Oliver Bierhoff
manager al selecţionatei Germaniei

"Dacă vom câştiga şi meciul din Lituania, calificarea nu ne mai poate scăpa.''
Andres Iniesta
mijlocaş Spania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite