Doliu pentru fotbalul românesc: s-a stins Nicolae Țîcă Zamfir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar câteva zile după ce a dat lovitura de începere a meciului U Craiova - Farul 4-3, Nicolae Țîcă Zamfir, fostul antrenor al Universității, s-a stins din viață. Nașul lui Gică Popescu avea 78 de ani.

Țîcă Zamfir, o legendă a fotbaluilui românesc. Foto Universitatea Craiova
Țîcă Zamfir, o legendă a fotbaluilui românesc. Foto Universitatea Craiova

Zamfir a pregătit echipele de juniori ale Craiovei din anii '80-'90 și l-a descoperit, printre alții, pe Gică Popescu.

Fostul antrenor era cardiac, iar luni i s-a făcut rău. Marți a fost internat, urmând ca medicii să-i monteze astăzi câteva stenturi. Pe masa de operație, Țîcă Zamfir a făcut stop cardiac, dar a fost salvat inițial de medici, fiind resuscitat și mutat la ATI, unde, din păcate, a mai suferit 3 stopuri cardiace și n-a mai putut fi salvat, scrie Gazeta Sporturilor.

A pus bazele actualei CS Universitatea Craiova

Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Marile performanțe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renașterii Universității Craiova în iarna lui 2013, punându-și priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Craiova.

Condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris clubul oltean pe Facebook.

De-a lungul timpului, Nicolae Zamfir a ocupat funcția de director tehnic al Universității Craiova. Totodată, acesta s-a aflat și la baza actualului proiect al oltenilor și s-a ocupat de Centrul de Copii și Juniori al clubului din Bănie și este considerat "unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean".

Nicolae Zamfir a antrenat pe Bdin Vidin, Drobeta Turnu Severin, Chimia Râmnicu Vâlcea și JEF United Ichihara (Japonia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite