Doliu în sport: a murit „Jackie“ Ionescu, emblema fotbalului timișorean și dușmanul lui Lucescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare pierdere pentru sportul românesc! Ion V. Ionescu, cunoscut în lumea fotbalului nostru, drept „Jackie“ Ionescu, s-a stins duminică seara, la 88 de ani. El a devenit o figură emblematică pentru Poli Timișoara, după ce, mai întâi, a evoluat pentru această echipă, între 1953-1954, după care a și antrenat-o, în mai multe rânduri, de-a lungul carierei sale de tehnician. Din această postură, el a reușit mari performanțe în Banat.

Ion V. Ionescu, supranumit Jackie Ionescu în lumea fotbalului românesc
Ion V. Ionescu, supranumit Jackie Ionescu în lumea fotbalului românesc

Concret, a cucerit Cupa României în 1980 și a dus echipa în Cupa Cupelor (1980) și în Cupa UEFA (1992). Inclusiv după retragerea sa din activitate, „Jackie“ Ionescu a rămas aproape de Poli Timișoara, având rolul de consultant (2005-2007). Reputatul om de fotbal a devenit cetățean de onoare al Timișoarei datorită contribuției sale la promovarea sportului în acest oraș.

Opiniatimisoarei.ro a notat că, în CV-ul de antrenor al lui Ion V. Ionescu figurează și perioada în care acesta a fost selecționerul naționalei universitare a României, la Cupa Mondială din 1974, care a avut loc la Monaco. Tricolorii au câștigat trofeul, după o finală cu Bulgaria.

Un om care a spus mereu lucrurilor pe nume, „Jackie“ Ionescu a avut „un dinte“ împotriva lui Mircea Lucescu (78 de ani). Despre care a spus că a urmărit retrogradarea echipei Poli Timișoara, înainte de Revoluție, deoarece bănățenii nu s-au dat la o parte din calea celor de la Dinamo, unde activa „Il Luce“.

De-a lungul vieții sale, „Jackie“ Ionescu a publicat și mai multe volume dedicate fotbalului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite