Doliu în fotbalul românesc: A murit  Florin Halagian! Fostul antrenor avea vârsta de 80 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor Florin Halagian a decedat astăzi la vârsta de 80 de ani! Anunţul a fost făcut de pagina de Facebook a lui FC Argeş!

 “Clubul FC Arges anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la varsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79

Halagian a mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92. A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

În data de 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a

Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia indurerata. Sincere condoleante!”, se menţionează în mesajul FC Argeş.

Halagian, 7 martie 1939 - 12 august 2019, s-a retras din antrenorat în 2010, pe parcursul carierei pregătind echipele de club FC Argeş, FC Olt, Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, Dinamo Bucureşti, FC Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Mioveni şi Gloria Bistriţa, unele dintre acestea pe parcursu mai multor mandate. De asemenea, acesta a condus şi echipa naţionala Olimpică a României şi pe cea de tineret.

Ca fotbalist, Halagian a evoluat pe postul de mijlocaş la Dinamo, Progresul, Pompierul Bucureşti, Dinamo Piteşti, Petrolul, Minerul Baia Mare şi Vagonul Arad.

Halagian a adunat 878 de meciuri ca antrenor pe prima scenă, locul 1 detaşat în clasamentul all-time. Pe poziţia secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite