Doi pe loc la Euro. Vezi cine merge la turneul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Estonienii au şanse să meargă la Euro după ce au învins în Irlanda de Nord
Estonienii au şanse să meargă la Euro după ce au învins în Irlanda de Nord

Înainte de ultima etapă a preliminariilor, 18 naţionale speră să prindă unul din cele nouă locuri rămase libere la turneul final. Într-o singură serie din cele nouă ale preliminariilor Euro 2012, lucrurile s-au clarificat în proporţie de sută la sută: este vorba de Grupa G, unde Anglia s-a calificat direct, în timp ce Muntenegru se pregăteşte de baraj.

Iată care sunt calculele şi scenariile pentru ultima zi a preliminariilor:

Turcii, la mâna nemţilor

Deja calificată, Germania va decide ocupanta locului de baraj. Dacă nemţii pierd acasă cu Belgia, turcii sunt eliminaţi. De rezultatul meciului de la Dusseldorf depinde şi amicalul României cu Belgia din noiembrie (va fi anulat în cazul în care „dracii roşii" merg în play-off).

Irlanda - Armenia, care pe care

Armenia e una dintre surprizele plăcute ale preliminariilor, ajungând la un singur pas de baraj. În „finala" de la Dublin, armenii pornesc însă cu şansa a doua în faţa „verzilor" lui Trapattoni, Irlanda având şi varianta egalului. Rusia e ca şi calificată de pe primul loc (nu trebuie să piardă mâine, acasă, cu Andorra).

Estonia aşteaptă un miracol

Dacă Serbia nu câştigă mâine în Slovenia, estonienii vor juca în play-off, performanţă greu de imaginat la startul meciurilor din Grupa C. Viitoarea noastră adversară în cursa pentru CM 2014 are avantajul „directelor" cu Serbia în caz de egalitate de puncte (balticii au câştigat la Belgrad şi au remizat pe teren propriu).

Franţa - Bosnia, ca o „finală"

Grupa României îşi va decide ordinea primelor două clasate în ultimele 90 de minute. Mai exact la Paris, pe Stade de France, unde „cocoşii galici" au două variante din trei (victoria şi egalul) pentru a nu fi depăşiţi de Bosnia.

Suedia trebuie să bată Olanda

Deşi ordinea primelor două poziţii e bătută în cuie, Grupa E are cele mai mari şanse să trimită şi locul secund direct la Euro. Condiţia e ca Suedia să ia toate punctele cu Olanda. Nordicii ar putea avea această şansă şi la egal, dar depind de rezultatul de la Danemarca - Portugalia.

Grecia, la un punct de calificare

După victoria cu Croaţia de vineri, grecii mai au nevoie doar de un egal în Georgia pentru a se califica direct (la egalitate cu croaţii, au avantajul meciurilor directe).

Afacere danezo-portugheză

Danemarca nu mai poate pierde barajul şi are nevoie de victorie pentru a depăşi Portugalia în lupta pentru primul loc (la egal, lusitanii sunt avantajaţi de „directe"). Norvegienii mai speră şi ei, însă doar printr-o victorie la opt-nouă goluri cu Cipru, coroborată cu un eşec al Portugaliei în meciul de la Copenhaga.

Scoţia, misiune imposibilă

Reveniţi în cărţile calificării după succesul Spaniei în Cehia, scoţienii au o singură variantă pentru a prinde locul de play-off: să bată campioana mondială şi europeană la ea acasă. În caz contrar, britanicii se vor ruga ca Lituania să pună beţe-n roate Cehiei. La egalitate de puncte, cehii au avantajul meciurilor directe.

Echipe calificate

Ucraina*
Polonia*
Germania
Italia
Spania
Olanda
Anglia
*ţări gazdă

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite