Doi ani de la cumplita accidentare a lui Mihăiţă Neşu. Lovitura care i-a schimbat radical viaţa internaţionalului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihăiţă Neşu a avut prea mult ghinion
Mihăiţă Neşu a avut prea mult ghinion

Pe 10 mai 2011, Mihăiţă Neşu se afla la antrenamentul echipei sale, FC Utrecht, şi nimic nu părea să prevestească cumplitul incident care avea să pună capăt carierei lui de fotbalist.

Era spre finalul şedinţei de pregătire, când Alje Schut, un colos de 1,93 metri, a căzut peste fotbalistul român, după un duel la minge. Impactul a fost devastator. Neşu a rămas nemişcat la pâmînt şi a putut spune doar că nu-şi mai simte mâinile şi picioarele, dar are o durere mare la gât. A fost transportat de urgenţă la spital şi operat. Intervenţia chirurgicală a durat 5 ore, dar la finalul ei medicii au fost sceptici."Nu ştim cât îşi va reveni. depinde cum vor reacţiona nervii", au spus doctorii. Fractura de coloană cervicală a pus capăt carierei de fotbalist a lui Mihăiţă Neşu, la numai 26 de ani. Avea 3 ani de când juca la Utrecht şi  8 selecţii la echipa naţională. 

Pentru el şi pentru familia sa a început un lung coşmar, care continuă şi astăzi. Neşu a ajuns într-un scaun cu rotile, incapabil mult timp să-şi mişte ceva. Şi totuşi, nu s-a dat bătut. A luptat zi de zi sperând într-o recuperare miraculoasă. Progresele au apărut greu ,dar în acest moment, după tratamente în Olanda şi Statele Unite ale Americii, Neşu îşi poate mişca ambele mâini şi simte anumite părţi din corp. E o schimbare extraordinară faţă de perioada imediat următoare accidentului, când era paralizat complet de la gât în jos.

Optimist incurabil, Neşu a decis să-şi folosească energiile în mod pozitiv. Aşa a apărut fundaţia umanitară care îi poartă numele şi de care se ocupă îndeaproape. Cei doi scurşi de la accidentare i-au schimbat definitiv şi radical viaţa. S-a despărţit de soţie, un capitol dureros dar ţinut sub o discreţie totală. Acum locuieşte permanent în Olanda, unde are o casă adaptată necesităţilor sale. De la accident a fost o singură dată în România, anul trecut de sărbători, când a petrecut paştele şi Crăciunul la Oradea, alături de părinţi. În noaptea dintre ani, Mihăiţă n-a spart şampania ci s-a rugat la o mânăstire.

Cei de la Utrecht i-au plătit salariul lui Neşu până la finalul contractului, adică în vara lui 2012. Românul încasa anual 500.000 de euro, iar după retragerea forţată de accidentare s-a ales cu o pensie de câteva mii de euro, plătită de statul olandez. Suporterii lui Utrecht îl omagiază la fiecare meci, au făcut bannere şi tricouri cu chipul său şi îi scandează numele. Cel care l-a accidentat, Alje Schut e bântuit şi acum de groaznica întâmplare. N-a mai suportat să stea în Olanda şi anul trecut a plecat în Africa de Sud, unde joacă şi acum la Mamelodi Sundowns.

Ogăraru vine cu o veste bună în privinţa lui Neşu

Coregrafie impresionantă făcută de fanii olandezi pentru Neşu 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite