Djokovici, pe val, când Nadal merge la spital: Performanță uluitoare pentru Nole

0
Publicat:

Cu Nadal ieșit din cărți la Australian Open 2023, de acum Novak Djokovici e în pole-position să câștige Grand Slam-ul cu numărul 22 pentru a-și egala rivalul spaniol, în fruntea clasamentului all-time.

Novak Djokovici ar fi putut juca în fața lui Rafael Nadal, în finala de la Australian Open 2023.
Novak Djokovici ar fi putut juca în fața lui Rafael Nadal, în finala de la Australian Open 2023.

Vorbim despre un scenariu cu mari șanse de reușită, în condițiile în care Nole are deja nouă trofee, la Australian Open, deținând recordul la acest capitol. La Melbourne, sârbul și-a început deja parcursul la această ediție, trecând de Roberto Carballes Baena (75 ATP). Potrivit Eurosport, postul care transmite Australian Open, acest succes a prelungit seria incredibilă a lui Nole. Concret, el a ajuns la 64 de victorii succesive în turul I, la turneele de Grand Slam! Vorbim despre 16 ani de invincibilitate în tururile inaugurale.

Ultima dată când Djokovici a fost eliminat, în turul I al unui Grand Slam, a fost în 2006, la Australian Open. Atunci, sârbul a cedat cu americanul Paul Goldstein. Nole se mai poate lăuda, în acest moment, și cu o altă performanță remarcabilă: e fără eșec, la Melbourne, din 2018! Pentru că a câștigat edițiile din 2019, 2020 și 2021! Acum cinci ani, el s-a oprit în optimile turneului, după o înfrângere cu sud-coreeanul Chung Hyeon.

Joi, în turul II de la Australian Open, Djokovici îl va întâlni pe francezul Enzo Couacaud (27 de ani, 191 ATP), venit din calificări. Învingătorul va juca, în turul III, fie cu Dimitrov (28 ATP), fie cu Djere (68 ATP).

Jucătorii cu cele mai multe Grand Slam-uri

Nume Total trofee

1. Rafael Nadal 22

2. Novak Djokovici 21

3. Roger Federer 20

4. Pete Sampras 14

5. Roy Emerson 12

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite