Djokovici, drum deschis spre un record fabulos. În 3 săptămâni vom fi martorii unui eveniment uluitor

0
Publicat:

Carlos Alcaraz, tânărul spaniol care încearcă să pună capăt supremației lui Novak Djokovici în tenisul mondial, pierde din turație. Văzut drept copilul-minune al sportului alb, ibericul a avut rezultate dezastroase în ultima vreme, totul culminând cu eliminarea seacă în turul II al turneului ATP 1000 de la Paris: 3-6, 4-6 cu rusul Safiullin.

Novak Djokovici a câștigat al 24-lea trofeu de Grand Slam anul acesta, la US Open. Foto Getty images
Novak Djokovici a câștigat al 24-lea trofeu de Grand Slam anul acesta, la US Open. Foto Getty images

Înfrângerea lui Alcaraz îi deschide lui Djokovici drumul spre un nou record de pus în ramă: 400 de săptămâni în fruntea ierarhiei ATP. Deocamdată, sârbul a bifat-o pe a 397-a, cât au acumulat alți 18 foști lideri mondiali la un loc: Edberg, Courier, Kuerten, Murray, Năstase, Alcaraz, Wilander, Medvedev, Roddick, Becker, Safin, Newcombe, Ferrero, Muster, Rios, Kafelnikov, Moya și Rafter.

În acest an, Nole mai participă la doar două competiții – la Paris (ieri a trecut de argentinianul Etcheverry, în două seturi) și la Turneul Campionilor (12-19 noiembrie, Torino). Chiar dacă nu a mai jucat din 10 septembrie, când triumfa la US Open, apoi a sărit peste turneele din Asia, Viena și Basel, sârbul se menține pe primul loc în clasamentul mondial, cu 11.045 de puncte, 2.420 peste spaniolul Carlos Alcaraz.

Alcaraz nu ține pasul cu rivalul sârb. Captură TV
Alcaraz nu ține pasul cu rivalul sârb. Captură TV

Novak Djokovici mai are nevoie de doar trei săptămâni pentru a deveni primul jucător de tenis care reușește să atingă borna uluitoare de 400 de săptămâni în fruntea ierarhiei ATP, lucru nemaiîntâlnit nici la masculin, nici la feminin. Însumat, asta înseamnă că a stat pe locul 1 mai mult de 7 ani și jumătate! Iar misiunea i-a fost facilitată de eliminarea lui Alcaraz în turul secund la Paris.

Nole, stors de energie

Sârbul a câștigat 3 din 4 Grand Slamuri anul acesta și a jucat finala la Wimbledon, dar a declarat că nu crede că va mai aduna multe trofee de acest gen în palmares. „Sunt fericit cu 24. Știu că oamenii, în special în țara mea, mereu spun: «Hai să ajungi la 25, la 30». Dacă ar fi atât de ușor, ar fi grozav. Nu știu cum se vede din exterior, dar știu cum se simte din interior.

Uneori, am senzația că sunt o pisică, am 9 vieți, și, de fiecare dată când câștig un Grand Slam, pierd una. Atât de multă energie investesc în astfel de turnee. Nu doar fizic, cât și emoțional, și mental. Să fii complet cufundat și implicat într-un Grand Slam mă costă mult mai mult decât înainte“, a dezvăluit Novak Djokovici pentru Eurosport.

Ultimele rezultate ale lui Carlos Alcaraz

Iulie: victorie la Wimbledon, în fața lui Djokovici

August: sfert de finală la Toronto

August: finală la Cincinnati, pierdută în fața lui Nole

Septembrie: semifinală la US Open

Octombrie: semifinală la Beijing

Octombrie: optimi la Shanghai

Octombrie: turul II la Paris

Ultimele rezultate ale lui Djokovici

Iulie: finală la Wimbledon, pierdută în fața lui Alcaraz

August: victorie la Cincinnati, câștigată în fața lui Alcaraz

Septembrie: victorie la US Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite