Djokovici, în fruntea clasamentului celor mai mari jucători de tenis din istorie. Pe ce loc e plasat Ilie Năstase

0
Publicat:

În funcție de mai multe criterii care sunt luate în considerare (titluri de Grand Slam, titluri obținute la Turneul Campionilor, titluri la turneele Masters 1000, totalul titlurilor mari, săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, procentajul de câștig, inclusiv punctajul ELO), cei de la Ultimate Tennis Statistics au întocmit clasamentul all-time în tenisul masculin, cu o rată de veridicitate foarte crescută.

Novak Djokovici sau deasupra lui nu e nimeni. Foto Profimedia
Novak Djokovici sau deasupra lui nu e nimeni. Foto Profimedia

Novak Djokovici este pe primul loc, cu 1074 de puncte, Nole bătând toate recordurile și punându-și recent în palmares al 24-lea titlu de Grand Slam. Pe locul secund se regăsește Roger Federer, cu 20 de titluri de Grand Slam și 926 puncte, în timp ce podiumul e completat de Rafael Nadal, cu 22 de titluri majore, dar cu 885 de puncte. Pe un onorabil loc 16 îl regăsim pe Ilie Năstase, care, și după 50 de ani, se menține în elita jucătorilor de tenis din toate timpurile.

image

După Djokovici, Federer și Nadal, Top 10 este completat de Jimmy Connors, Ivan Lendl, Pete Sampras, John McEnroe, Bjorn Borg, Andre Agassi și Rod Laver. Pe locurile 11-20 sunt Boris Becker, Stefan Edberg, Andy Murray, Mats Wilander, Guillermo Vilas, Ilie Năstase, Ken Rosewall, Arthur Ashe, John Newcombe și Lleyton Hewitt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite