Dinamo, coșmarul e tot mai mare: decizia care aruncă echipa în brațele disperării pe final de play-out

0
Publicat:

Atacantul Hakim Abdallah, de la Dinamo, a fost suspendat şase meciuri şi amendat cu 10.000 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, în şedinţa sa de marţi, pentru cartonaşul roşu primit la meciul cu FC Botoşani.

Abdallah (în roșu) a marcat patru goluri pentru Dinamo în acest campionat. FOTO: Facebook
Abdallah (în roșu) a marcat patru goluri pentru Dinamo în acest campionat. FOTO: Facebook

''AFC Botoşani vs. SC Dinamo 1948 SA - Eliminare Abdallah Hakim Djamel (oaspeţi) - În temeiul art. 63.1.a, raportat la art. 63.2.4.a teza a II-a din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru şase meciuri şi penalitate sportivă de 10.000 lei'', se arată în comunicatul, publicat pe site-ul LPF.

Abdallah a primit cartonaşul roşu în finalul primei reprize (45+9) a meciului dintre FC Botoşani şi Dinamo (2-1), din etapa a şasea a fazei play-out a Superligii de fotbal, pentru lovitură cu gheata în capul lui Romario Benzar, care a părăsit terenul sângerând şi cu guler cervical, cu ambulanţa.

Intrarea criminală pentru care Abdallah a fost suspendat drastic. CAPTURA: Digi Sport
Intrarea criminală pentru care Abdallah a fost suspendat drastic. CAPTURA: Digi Sport

Antrenorul echipei FC Botoşani, Bogdan Andone, a fost suspendat două meciuri de Comisia de Disciplină în şedinţa acesteia de luni, după cartonaşul roşu primit la meciul cu Dinamo. Tehnicianul a primit şi o amendă de 6.500 de lei. Totodată, Attila Marius Suller, antrenorul secund al echipei din Botoşani, a fost sancţionat şi el cu o suspendare de două meciuri şi cu o penalitate sportivă de 4.500 de lei.

Play-out, etapa a 7-a

Vineri

Dinamo – Voluntari 1-1

Sâmbătă

FC U Craiova – Universitatea Cluj 3-2

Duminică

Oțelul – Hermannstadt 1-0

Poli Iași – UTA 0-2

Luni

Petrolul – Botoșani 1-2

Clasament

1. UTA 34 de puncte

2. Oțelul Galați 33p

3. Hermannstadt 31p

4. Universitatea Cluj 29p

5. Petrolul 26p*

6. Botoșani 24p*

7. Voluntari 23p

8. FCU Craiova 22p*

9. Dinamo 21p*

10. Poli Iași 21p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite