Din nou la naţională. Mutu revine după o pauză de un an: „Vreau să fiu titular“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu, selecţionat de Piţurcă după un an de pauză. FOTO Mediafax
Adrian Mutu, selecţionat de Piţurcă după un an de pauză. FOTO Mediafax

Adrian Mutu a revenit la selecţionata României după un an de pauză şi are gânduri mari legate de prestaţia sa în tricoul tricolorilor.

Mutu prevede cel puţin două remize în partidele cu Turcia şi Olanda, cu toate că sunt cele mai dificile meciuri ale grupei: „Vrem şase puncte, dar pentru că jucăm cu cele mai bune echipe din grupă, ar fi bune şi două egaluri. Nu trebuie să ne facem iluzii, sunt două echipe foarte valoroase. Turcia are prima şansă, joacă acasă, e foarte greu. Au cam 60% şanse, dar aşa s-a zis cu Vaslui şi Fener şi au reuşit un egal“

Atacantul înţelege schimbările din componenţa echipei naţionale cauzate de generaţiile mai tinere de jucători, despre care crede că reprezintă viitorul fotbalului românesc: „Sunt jucător noi, tineri, dar cei mai buni din acest moment. Este normală această schimbare de generaţii, sper să-i ajut şi eu cu ceva, atât timp cât voi fi la echipa naţională. Îmi plac Maxim şi Grozav, sper să rămână cu picioarele pe pământ şi să continue la fel de bine. Mă bucur şi pentru Gabi Torje, a avut ghinionul că Udinese avea mulţi jucători în formă anul trecut, acum s-ar fi impus acolo fără probleme“.

Mutu i-a transmit selecţionerului faptul că vrea să fie titular în deplasarea de la Istanbul, însă nu doreşte neapărat banderola de căpitan: „Nu este vreo problemă dacă nu port banderola, domnul Piţurcă decide. Eu vreau să fiu titular. Nu m-ar deranja să fiu rezervă, ştiu că ceilalţi au jucat mai mult în ultima perioadă“.

Victor Piţurcă este rezervat în privinţa formei fizice pe care o traversează atacantul: „Mutu nu este la capacitatea lui maximă. Şi pe el, şi pe Marica i-am chemat pentru că sunt jucători valoroşi, cât vor juca depinde de forma lor fizică“.

Atacantul lui Ajaccio a încheiat cu un îndemn la adresa iubitorilor de fotbal: „Sper să vină cât mai multă lume cu Olanda, am văzut o apropiere a suporterilor faţă de echipa naţională. Sper să umple stadionul şi să ne susţină tot meciul“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite