Dimitar Berbatov desfiinţează Super Liga Europei: „A fost o idee groaznică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
berbatov

Fostul mare atacant Dimitar Berbatov consideră că ideea înfiinţării unei noi competiţii europene a fost o idee „groaznică”, argumentând că banii ar fi contribuit la noi probleme în fotbal.

Bulgarul, în prezent unul dintre Ambasadorii Betfair, este de părere că meritul sportiv ar fi dispărut odată cu Super Liga Europei şi crede că diferenţa dintre cluburi s-ar adâncit şi mai mult. „Super Liga Europei a fost o idee groaznică şi diferenţa dintre cluburi ar fi fost tot mai mare. Banii din joc ar fi făcut şi mai multe probleme. Ar fi fost jucători care şi-ar fi dorit salarii mai mari şi ar fi adus o dilemă morală pentru jucători, care iubesc fotbalul dar care totodată au părinţi şi familie de care să aibă grijă şi pentru care tentaţia ar fi fost să ceară mai mulţi bani.”

„Crearea unei astfel de ligi ar arunca competiţia şi corectitudinea pe fereastră, iar echipele nu s-ar mai putea lupta pentru a ajunge să joace cu cele mai bune. Nu ar fi fost corect pentru echipe precum Leicester sau West Ham, care se luptă pentru a ajunge să joace în Champions League. Jucătorii şi managerii ar fi fost prinşi la mijloc, fiindcă din păcate deciziile au fost luate deasupra lor în cadrul cluburilor”, a declarat Berbatov.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii au vrut să se „rupă“ de lumea fotbalului, jucând într-o competiţie la care 15 din cele 20 de participante ar fi avut acces în fiecare sezon, indiferent de rezultatele obţinute în stagiunea precedent. .În urma reacţiilor negative ale suporterilor, jucătorilor şi presei, proiectul a fost abandonat după 48 de ore.

Cluburile care au înfiinţat Superliga europeană: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter Milano, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite