Dimamo vrea să scape de toţi fotbaliştii cu salarii mari. Doi jucători au plecat deja, alţi doi au bagajele făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crist Bălgrădean nu a acceptat reducerea salariului şi a plecat de la Dinamo
Crist Bălgrădean nu a acceptat reducerea salariului şi a plecat de la Dinamo

Laurenţiu Rus (29 de ani) şi portarul Cristi Bălgrădean (26 de ani) n-au fost de acord cu reducerea salariului şi au plecat de la Dinamo liberi de contract.

În „Ştefan cel Mare” e din nou haos. Oameni de bază sezonul trecut, Rus şi Bălgrădean au fost nevoiţi să plece de la echipă cu doar câteva zile înaintea startului noii ediţii a Ligii I. 

Preşedintele Constantin Anghelache i-a chemat la o rundă de negocieri, dorind să le micşoreze leafa, de 6.500 de euro lunar, respectiv 8.500 de euro pentru portar. Jucătorii au refuzat propunerea, dar, fiind sub contract pentru următorii ani, de frica trimterii la „satelit”, au acceptat varianta a doua: să plece liberi şi să „uite” de jumătate din cei 20.000 de euro restanţă pe care fiecare ar fi trebuit să-i primească. Aşa s-a ajuns în situaţia ca Stoican să rămână şi fără căpitan, şi fără portar, urmând ca în apărare, pe partea dreaptă, să apară Bărboianu, iar în poartă Marc sau Samoilă.

Se pregătesc Matei şi Rotariu

Cosmin Matei şi Dorin Rotariu sunt doi jucători curtaţi, însă până acum transferurile lor în străinătate s-au blocat din cauza pretenţiilor exagerate ale şefilor. Jucătorii sunt monitorizaţi de cluburi din Anglia, Italia şi Rusia, dar mutările nu s-au materializat, fiindcă oficialii vor două milioane de euro pentru Matei, respectiv patru în contul lui „Roti”. Oricum, fanii sunt nemulţumiţi, fiindcă echipa a rămas fără jucători ca Dragoş Grigore, Ţucudean sau veteranul Cătălin Munteanu, iar transferurile sonore lipsesc cu desăvârşire. 

Constantin Anghelache, preşedinte al lui Dinamo, a confirmat plecările, care a recunoscut că a renunţat la cei doi jucători pentru a economisi bani. "Ei şi-au exprimat dorinţa de a pleca de la Dinamo încă din iarnă, împreună cu Grigore. Pentru Grigore am găsit o echipă şi s-a realizat transferul, pentru Rus şi Bălgrădean până azi nu a venit nicio ofertă. Convenisem încă din 30 mai să reziliem contractele dacă nu vom găsi echipe pentru transferul lor. Dar cum nu a venit nicio ofertă, am convenit de comun acord rezilierea contractelor lor cu data de azi. Începând de azi sunt jucători liberi şi îşi pot căuta echipe. Dacă nimeni nu a vrut să ia aceşti doi jucători, de unde să iau bani? Eu zic că o să câştig bani pe viitor, pentru că nu le mai plătesc salariile pe 2-3 ani", a comentat Anghelache, potrivit Mediafax.

5 jucători de bază au plecat de la Dinamo în aceatsă vară: Grigore, Ţucudean, Rus, Bălgărdean şi Cătălin Munteanu 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite