Dezvăluire şocantă a lui Dragomir: „Băsescu m-a sunat şi m-a ameninţat că o să fac 25 de ani de puşcărie. Şi m-am trezit cu DNA-ul pe cap!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine că are de pătimit acum din cauza fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, care s-a răzbunat pe el.

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir au fost condamnaţi pe 13 iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul excluderii clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern.

Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 lei şi, dacă decizia va fi menţinută de instanţa de apel, vor fi obligate să publice hotărârea de condamnare.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru. În acelaşi dosar, FRF şi LPF sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru. Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, prin încălcarea gravă a statutului federaţiei. În acest sens, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. 

Dumitru Dragomir a spus că fostul preşedinte, Traian Băsescu, l-a avertizat că o să se ducă la închisoare. ”Tot scandalul cu Mititelu se trage de la inaugurarea Arenei Naţionale. Atunci Marcel Pavel nu a cântat tot imnul şi a cântat doar până la strofa cu Traian. Au început să sune toţi, Elena Udrea…În plus, Emil Boc a primit invitaţia foarte târziu şi întârziase la meci. Mircea Sandu nu ştia, luase ceva în nas. Atunci m-a sunat Traian Băsescu, preşedintele şi mi-a zis să îmi iau un avocat bun că mă dau ăştia în judecată. Domnule judecător, am fost avertizat de Băsescu, mi-a spus că o să mă duc la puşcărie 25 de ani. Nu se poate aşa ceva! Şi după câteva zile m-am trezit cu dosarul ăsta la DNA”, a declarat Dragomir în faţa instanţei. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite