Dezvăluire incredibilă: S-a aflat cât valorau drepturile TV pentru Superliga europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammad Salah (Liverpool)
Mohammad Salah (Liverpool)

Avem dovada că Jurgen Klopp (antrenor Liverpool) a pus „diagnosticul“ corect şi că cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga au fost preocupate doar de încasări mai mari.

Superliga europeană e ca şi terminată, după cum Adevărul a scris aici. Evenimentele petrecute, marţi seară, înseamnă, practic, încheierea unui proiect care a scandalizat lumea fotbalului. Şi în spatele căruia a existat un singur scop: bogaţii să fie şi mai bogaţi!

Ceea ce reiese, de altfel, şi din declaraţia dată de Florentino Perez, şeful Superligii, omul care conduce şi clubul Real Madrid.

„Dacă ajungi să câştigi Liga Campionilor, primeşti 120-130 milioane de euro de la UEFA. Cu Superliga, vom câştiga cu toţii mult mai mult“, a spus Perez. 

De unde ar fi trebuit să vină însă banii? În primul rând, aşa cum s-a spus deja, banca JP Morgan Chase era gata să finanţeze această competiţie cu zece miliarde de dolari! Apoi, au apărut deja informaţii potrivit cărora patru companii uriaşe erau interesate de achiziţionarea drepturilor TV pentru Superliga europeană. Vorbim despre Amazon, Facebook, Disney şi Sky. Suma vehiculată pentru fiecare sezon? 4 miliarde de euro! De două ori mai mare comparativ cu cea încasată de UEFA pentru fiecare stagiune din Liga Campionilor. 

Iar în Superligă, banii, mai mulţi oricum, ar fi ajuns în mai puţine „buzunare“. Fondatorii acestei întreceri nu mai voiau să împartă sumele încasate cu formaţiile mici, precum Dinamo Kiev sau Ferencvaros, care se strecoară în Liga Campionilor. O competiţie exclusivistă, având mai puţine echipe participante (20, comparativ cu cele 36, care vor fi în Liga Campionilor, începând din 2024) ar fi însemnat că banii, mai mulţi din start, se vor împărţi doar între bogaţii continentului.

Cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga europeană

*Manchester United

*Manchester City

*Arsenal

*Chelsea

*Tottenham

*Liverpool

*Juventus

*AC Milan

*Inter Milano

*Real Madrid

*Barcelona

*Atletico Madrid

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite