Derby în Germania: Bayern Munchen - Borussia Dortmund. În ce condiţii pot câştiga bavarezii titlul de acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayern Munchen şi Borussia Dortmund joacă în această seară de la ora 19.30 în derbyul Bundesligii. Gazdele ar putea celebra al 27-lea titlu.

În Germania, Bayern Munchen n-are rival şi ar fi putut câştiga titlul încă din etapa trecută. Eşecul de la Leipzig şi victoriile obţinute de Schalke şi Dortmund au mai amânat verdictul şi poate că într-un fel e mai bine pentru bavarezi. De ce? 

De la inaugurarea Allianz Arena, în 2005, Bayern a câştigat titlul de opt ori, dar niciodată petrecerea nu a început în urma unui joc disputat acasă! Bayern are nevoie de o victorie în derbyul de sâmbătă cu Dortmund (ora 19.30), iar Schalke să nu obţină mai mult de un punct contra lui Freiburg, pentru a câştiga al 27-lea titlu din istorie.

Pentru antrenorul Jupp Heynckes va fi al patrulea titlu personal, însă marea miză pentru tehnicianul de 72 de ani rămâne Champions League, competiţie în care Bayern urmează a juca în sferturi contra Sevillei. De asemenea, munchenezii sunt implicaţi şi în Cupa Germaniei, având în faţă o semifinală cu Bayer Leverkusen.

Clasament (27 etape)
1.Bayern Munchen 66pct
2. Schalke 04 49pct
3. Dortmund 44pct

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite