Decizie istorică a celei mai mari firme de echipament în sprijinul sportivelor din lumea musulmană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de echipament sportiv Nike va lansa de anul viitor un văl islamic sportiv, conceput în colaborare cu femeile sportive sponsorizate de producător.

Mai multe mărci pentru produse pret-a-porter, în special Uniqlo, DKNY sau Dolce&Gabana, au realizat deja colecţii incorporând elemente ale "modei islamice" sau "modest fashion". În schimb, producătorii de echipament sportiv au stat până acum în expectativă, notează AFP.

Nike a anunţat că a realizat un fel de eşarfă perforată, foarte uşoară, care lasă aerul să circule, întrucât sportivele consultate s-au plâns de faptul că vălul menţine o căldură prea ridicată, în condiţiile de concurs. Vălul nu este ajustabil, dar este fabricat dintr-un material elastic, care permite ajustarea lui pe figura femeii care îl poartă.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Amna Haddad a salutat crearea acestui nou produs, un hijab sportiv în fapt, care ajută "femeile musulmane care poartă sau nu hijab, depinde de ele să aleagă. Totodată, este încurajată noua generaţie de sportive să devină profesioniste în acest domeniu".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite