De la închisoare s-a ajuns la împăcare: cum s-a terminat calvarul lui Olăroiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scandal care a pornit în Emirate, a luat amploare treptat, şi a ajuns să fie mediatizat la nivel internaţional, s-a încheiat după o decizie-surpriză.

Plecarea lui Cosmin Olăroiu de la Al-Ain la marea rivală Al-Ahli Dubai, în vara anului trecut, a născut un scandal uriaş în Emirate. Echipa cu care Oli a cucerit două titluri i-a declarat război deschis românului şi şi-a propus să-l distrugă pe acesta cu orice preţ. De aici a rezultat o serie de mutări prin care Al-Ain l-a atacat pe Olăroiu în mai multe planuri:

*A contestat dreptul său de a semna cu Al-Ahli şi a cerut 500.000 de euro despăgubiri pentru dublă semnătură.

*A cerut şi obţinut suspendarea lui Olăroiu, astfel încât românul n-a putut sta, mai bine de trei luni, pe banca celor de la Al-Ahli în competiţiile interne. Suspendarea dictată de Federaţia din Emirate, una de şase luni, a fost „îngheţată“ de Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne, după ce Oli a stat în tribune, mai bine de trei luni.

*Fosta echipă a lui Oli s-a legat şi de declaraţiile date de român, care a spus că Al-Ain ar trebui să-şi schimbe echipamentul, dacă va primi vreo sumă de bani de la el, drept despăgubire. Pentru această glumă, Al-Ain a cerut la un Tribunal civil ca Olăroiu să facă, mai întâi, închisoare, după care să fie expulzat din Emirate.

Plângere retrasă

Iniţial, Tribunalul de la Abu Dhabi a dictat o pedeapsă de trei luni cu suspendare împotriva fostului antrenor al Stelei. Al-Ain nu s-a mulţumit însă şi a făcut recurs, solicitând ca Olăroiu să facă închisoare, timp de trei luni, iar apoi să fie expulzat!

Cazul s-a încheiat, ieri, după ce, într-un final, Al-Ain şi-a retras plângerea împotriva românului, care, la rândul său, a renunţat la apelul împotriva Federaţiei din Emirate, care îl suspendase timp de şase luni. 

În ciuda faptului că a avut parte de acest calvar, de-a lungul sezonului, Olăroiu a bifat o serie de rezultate formidabile cu Al-Ahli: a luat titlul, Cupa Emiratelor şi Supercupa Emiratelor şi a ajuns până în finala Cupei Preşedintelui, acolo unde a fost învins de Al-Ain, scor 0-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite