Dănuţ Lupu: „Borcea şi-a adus toţi finii la club“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupu a jucat la Dinamo între anii 1986-1990, 1995-1997 şi 2000-2001 şi a marcat 25 de goluri
Lupu a jucat la Dinamo între anii 1986-1990, 1995-1997 şi 2000-2001 şi a marcat 25 de goluri

Dănuţ Lupu îi sfătuieşte pe acţionarii „câinilor“ să nu mai facă echipa după gradul de rudenie. Lupu nu se dezminte. E omul care spune ce gândeşte, iar în colimatorul lui au intrat acum conducătorii de la Dinamo. Un atac frontal, la fel cum obişnuia şi pe teren.

Un an cât se poate de rău pentru roş-albi: locul 8 în campionat la finalul turului şi ratarea calificării în primăvara europeană. Propunerea lui Lupu: să fie aduşi jucători de la Centrul de copii şi juniori şi în doi ani vor apărea rezultatele. Fostul mijlocaş din „Ştefan cel Mare" îi desfiinţează pe conducătorii clubului pentru strategia falimentară folosită până în prezent.

„Cristi Borcea şi-a adus toţi finii la club, acum vine şi Neţoiu şi îşi aduce toţi copiii, păi în condiţiile astea când o să mai fie rezultate? Ei trebuie să înţeleagă faptul că pentru a face o familie la echipă nu trebuie să-ţi aduci rudele", a tunat Lupu. Finii lui Borcea din echipă sunt Claudiu Niculescu şi Marius Niculae, iar Neţoiu intenţionează să-l aducă pe Cosmin Bărcăuan în „Groapă".

„MItea, plătit regeşte, a jucat doar trei meciuri"

Dănuţ Lupu acuză în termeni duri metoda repatrierilor brevetată de roş-albi: „E clar că lui Borcea nu i-a ieşit planul şi vă dau un exemplu: l-a luat pe ăla de la Ajax, pe Mitea, i-au dat salariu de 300.000 de euro şi a jucat trei meciuri. Sau lui Zicu i-au făcut la început un salariu de 500.000 de euro, ce e vina lui că obţine aşa mult? Nu, dar cu banii ăştia puteau să facă cu totul altceva".

„Împrumutaţii“ de la Astra revin

Apoi, a explicat care e soluţia pentru redresarea clubului. „Oricum de doi ani nu au rezultate nici în campionat, nici în Europa. Atunci în loc să dea salarii imense puteau să investească în copiii de la centrul de juniori. În ăştia doi ani îi creşteau, puteau face şi performanţă şi aveau şi echipă pentru viitor. Strategia lor a fost greşită pentru că au cheltuit mult şi au adus numai epave", a atacat Lupu.

„Impresarii au interese STRĂINE DE performanŢĂ"

Omul care a jucat aproape şapte sezoane în tricoul alb-roşu a comentat şi declaraţia fundaşului Lucian Goian, cel care după partida cu Panathinaikos a anunţat că echipa e alcătuită după cum dictează şefii. „E clar că sunt alte interese, acum sunt foarte mulţi impresari şi unii jucători se pot vinde mai repede...

Dar atâta timp cât ai antrenor la echipă, trebuie lăsat să-şi facă treaba, să-l lase în pace, altfel nu ai cum să progresezi. Ce să-i transmit lui Goian? Să nu se mai supere că vine Crăciunul, vine Revelionul...", a încheiat Lupu, care a mai tras şi în trecut semnale de alarmă referitoare la modul în care este condus clubul din „Ştefan cel Mare".

Roş-albii vor să înceapă reconstrucţia pentru returul campionatului, însă bugetul clubului este grav afectat şi campania de achiziţii va fi practic inexistentă. Din lipsa banilor, „câinii” vor să întărească echipa prin aducerea tuturor jucătorilor împrumutaţi la diferite echipe din Liga I. Astfel, „lotul” de la Astra Ploieşti, Miranda, Liviu Ganea, Crăciun şi Păun, au fost anunţaţi să se prezinte la reunirea roş-albilor de pe 10 ianuarie. Acestora li se va adăuga şi portarul Cristi Munteanu dat afară de la ploieşteni, lista fiind completată de Sergiu Homei de la Gloria Bistriţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite