Danezul care a stricat cea mai frumoasă echipă românească: primele dezvăluiri despre ce a făcut Jakob Vestergaard la CSM Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jakob Vestergaard
Jakob Vestergaard

Şeful secţiei de handbal, Bogdan Vasiliu, spune că schimbările neinspirate şi deteriorarea relaţiei dintre jucătoare şi antrenor au dus la instalarea lui Aurelian Roşca pe banca tehnică.

La începutul săptămânii, cu patru zile înaintea unui meci de totul sau nimic pentru campioana Europei, Jakob Vestergaard a fost schimbat cu Aurelian Roşca.

Mutarea, una disperată, e menită să salveze sezonul european al „tigroaicelor“, care ocupă ultimul în grupa C a Ligii Campionilor, cu două runde înainte de final. Cum doar primele trei clasate vor merge în Grupa Principală, confruntarea cu Rostov-Don, aflată acum pe poziţia a 3-a, devine crucială. De ce a ajuns însă CSM în această situaţie? Ne-a explicat Bogdan Vasiliu, şeful secţiei de handbal.

„Jakob a greşit toate schimbările“

„Există trei explicaţii mari pentru rezultatele de până acum. În primul rând, avem o grupă mult mai dificilă faţă de sezonul trecut. Oricând putea fi o grupă de Final Four. Apoi, ne lipseşte mult interul dreapta, Line Jorgensen, care s-a accidentat. Şi, ca să fim sinceri, nici alegerea lui Jakob Vestergaard, după ce Kim Rasmussen a preluat naţionala Ungariei, n-a fost cea mai inspirată“, şi-a început Vasiliu discursul.

De ce s-a ajuns însă la varianta Vestergaard, care a eşuat şi la Oltchim? „Pentru că antrenorii de valoare în handbal se pot număra pe degetele unei mâini. Am avut pe listă şi nişte variante din Spania, dar ne-au refuzat. Aşa că am optat pentru aducerea lui Vestergaard care, în trecut, a fost director tehnic la noi şi, oricum, cunoştea realitatea din handbalul românesc“, a continuat oficialul CSM-ului.

Bogdan Vasiliu a detaliat şi de ce s-a luat decizia încheierii colaborării cu tehnicianul danez: „Din păcate, o dată cu trecerea anilor, curajul l-a părăsit pe Vestergaard. Parcă Jakob n-a mai avut acel spirit de fighter (n.r. – luptător). N-a avut determinare şi i-a lipsit puterea de a motiva echipa şi de a face antrenamente mai tari“.

Are însă CSM Bucureşti şi o problemă fizică, având în vedere că a condus la pauză în ultimele trei meciuri din Liga Campionilor, însă a pierdut de fiecare dată? „Nu cred că sunt probleme fizice. La noi, căderea vine cam după minutul 45. Dar eu pun asta pe seama schimbărilor greşite care s-au făcut. Explicaţiile lui Jakob în acest sens nu ne-au mulţumit şi n-au avut logică“, a spus Bogdan Vasiliu. 

„Fetele aveau alte aşteptări de la antrenor“

Acesta a recunoscut că schimbarea antrenorului s-a făcut şi din cauza faptului că jucătoarele şi-au pierdut încrederea în Vestergaard.

„Nici ele nu înţelegeau schimbările lui Jakob din timpul partidelor. Se întrebau şi ele: <<De ce sunt scoasă de pe teren şi pusă pe bancă, atunci când joc bine?>>. S-a instalat o stare de confuzie printre jucătoare. Aveau alte aşteptări de la Jakob, sperau ca antrenorul să le îndrume, ceea ce nu s-a întâmplat“.

Vasiliu a afirmat că deşi noul antrenor, Aurelian Roşca, nu va putea face schimbări majore în zilele rămase până la partida cu Rostov, deja starea de spirit în lot s-a îmbunătăţit. „Am fost la antrenamentul de luni seara şi se citea schimbarea pe feţele jucătoarelor. Au fost cu zâmbetul pe buze şi a fost o şedinţă mai animată, mai dinamică“, ne-a spus oficialul clubului bucureştean. 

Se tem de ce poate face Gyor

Deja calificată în Grupa Principală, Gyor poate ceda puncte în partidele rămase, astfel încât să fie eliminată CSM Bucureşti, o pretendentă la câştigarea Ligii Campionilor în acest sezon.

„E posibil să se întâmple aşa, însă, ca să nu depindem de jocul rezultatelor, obiectivul nostru e să câştigăm şi cu Rostov, dar şi cu Midtjylland, pentru a termina chiar pe locul 2“, a încheiat Vasiliu.

Grupa C

1. Gyor 8p

2. Midtjylland 4p

3. Rostov-Don2p

4. CSM Bucureşti 2p

*Primele trei clasate vor ajunge în Grupa Principală din punctajul acumulat după cele şase meciuri urmând a fi scăzute rezultatele cu ocupanta ultimului loc.

Meciurile rămase

11 noiembrie: Rostov-Don – CSM Bucureşti (20.00, Digi Sport, Dolce Sport)

12 noiembrie: Midtjylland – Gyor (16.45)

19 noiembrie: Gyor – Rostov-Don (17.00)

20 noiembrie: CSM Bucureşti – Midtjylland (19.00, Digi Sport, Dolce Sport)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite