Dan Petrescu are bagheta magică. L-a umilit pe Hagi și CFR Cluj merge direct în Conference League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a reușit un adevărat (re)tur de forță, câștigând ultimele 5 partide din playoff asigurându-și locul 2 în clasament și implicit calificarea directă în preliminariile Conference League. Cu Dan Petrescu pe banca tehnică, ardelenii au trecut sâmbătă seara ca acceleratul de Farul lui Gică Hagi, 5-1, luându-și revanșa pentru înfrângerea fix cu același scor din tur.

Dan Petrescu a preluat CFR Cluj după ce a plecat de la coreenii de la Jeonbok. Foto Facebook
Dan Petrescu a preluat CFR Cluj după ce a plecat de la coreenii de la Jeonbok. Foto Facebook

În ultima etapă din playoff, CFR Cluj avea nevoie de minimum un egal împotriva Farului pentru a fi sigură că iese vicecampioana României și că se califică fără baraj în preliminariile Conference League, fără să depindă de rezultatul meciului de la aceeași oră dintre Universitatea Craiova și Sepsi.

Iar ecuația partidei a fost rezolvată în primele 40 de minute, Ciprian Deac '8 (penalty), Panagiotis Tachtsidis '16, Karlo Muhar '22 și Daniel Bîrligea '37 ducând scorul la un umilitor 4-0. Cristi Ganea a adus punctul de onoare (min. 65) al formației lui Gică Hagi, care ratează cupele europene, iar Otele a refăcut pe final diferența, înscriind pentru 5-1.

Cine merge în cupele europene

La aceeași oră, Universitatea Craiova a trecut cu emoții de Sepsi, 3-2, după ce covăsnenii au condus la pauză cu 1-0. Oltenii au încheiat campionatul pe poziția a 3-a, care duce la barajul pentru participarea în Conference League, urmând să întâlnească învingătoarea dintre Oțelul Galați și U Cluj, primele din playout cu drept de joc în Europa.

FCSB va participa în Liga Campionilor după ce a câștigat titlul, iar Corvinul, câștigătoarea Cupei, va participa în preliminariile Europa League. CFR Cluj va merge direct în preliminariile Conference League grație locului doi din Superliga. A patra echipă, care va reprezenta România în cupele europene va fi stabilită în urma a două meciuri de baraj și va lua startul în turul 1 preliminar al Conference League. 

Clasament playoff Superliga

1. FCSB               49p

2. CFR Cluj          46p

3. U Craiova        44p

4. Farul               36p

5. Sepsi               34p

6 Rapid               29p

*Ultima partidă a sezonului, Rapid - FCSB, se joacă duminică, de la ora 21.00, fără implicații în ierarhia finală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite