Cursa pentru Singapore: Simona conduce plutonul, patru tenismene s-au calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ştiu patru dintre cele opt tenismene care vor juca între 25 octombrie şi 1 noiembrie la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Se ştiu patru dintre cele opt tenismene care vor juca între 25 octombrie şi 1 noiembrie la Turneul Campioanelor. Acestea sunt Simona Halep, Maria Şarapova, Garbine Muguruza şi Petra Kvitova, sprtiva cehă fiind ultima care şi-a asigurat prezenţa printre cele mai bune opt tenismene ale anului. Simona conduce ierarhia pentru că Serena a spus pas competiţiei şi a fost oficială scoasă din acest clasament.  Nici prezenţa Şarapovei nu e o certitudine, Masha lipsind de câteva luni de pe teren, pe considerente medicale.
Pentru ultimele patru locuri de la Turneul Campioanelor se dă o luptă aprigă între nouă tenismene: Agnieszka Radwanska. Angelique Kerber, Lucie Safarova, Flavia Pennetta, Timea Bacsinszky, Carla Suarez Navarro, Venus Williams, Karolina Pliskova şi Belinda Bencic.

Toţi ochii pe Simona
După retragerea Serenei, Simona Halep a devenit favorita numărul unu a competiţiei care oferă premii de 7 milioane de dolari, iar siteul WTA a întocmit o listă de cinci motive pentru care merită să o urmărim la Singapore:
1. Singapore scoate tot ce e mai bun din ea. Simona a obţinut anul trecut o victorie strălucită în faţa Serenei Williams, în faza grupelor, scor 6-0, 6-2. "Nu am cuvinte să spun cum mă simt, a fost cel mai bun meci al carierei", a afirmat Simona după această partidă.
2.  Vorbeşte despre Singapore de la începutul anului. Încă dinainte de a juca primul meci la Shenzen, în startul sezonului, Simona a spus că obiectivul ei principal este calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore.
3. Ţinteşte cel mai mare titlu al carierei Favorită număul unu al Turneului Campioanelor, Simona ar pune mâna pe cel mai însemnat trofeu al carierei dacă se impune în Singapore. Până acum, Indian Wells (categoria Premier Mandatory) este titlul cel mai prestigios din palmaresul jucătoarei noastre, dar competiţia asiatică vine imediat după Grand Slamuri.
4. Ar deveni cea mai bună jucătoare a anului pe hard. Simona Halep şi Serena Williams au obţinut în acest sezon trei trofee pe suprafaţa dură. Smona are şansa să o întreacă pe Serena.
5. Va încerca să scrie istorie pentru România. Anul trecut, Simona Halep a jucat finala Turneului Campioanelor, o premieră pentru o jucătoare din România. Câştigarea competiţiei o va duce cu încă un pas înainte.


Mesaj pentru Florenţa
Simona a transmis condoleanţe pentru Florenţa Mihai, fosta finalistă de la Roland Garros, care a murit la 60 de ani. Florenţa (foto dreapta) a fost antrenoare a Federaţiei Române de Tenis şi a mers alături de Simona Halep, Irina Begu şi alte jucătoare la mai multe turnee, pe vremea când acestea aveau 14-15 ani. "Florenţa Mihai ne-a făcut să credem că se poate. Că nu trebuie să te naşti într-o ţară dezvoltată ca să ai o şansă în tenis, că te poţi ridica prin voinţă, ambiţie şi perseverenţă. Că merită să îţi păstrezi încrederea, modestia şi să nu renunţi, nici chiar atunci când totul pare pierdut. Pentru toate acestea, generaţiile trecute, prezente şi viitoare îi vor rămâne recunoscătoare. Dumnezeu să o odihnească!", a scris Simona Halep pe Facebook.

florenta mihai foto facebook
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite