Cupa Mondială 2022: FIFA investighează „accesul nejustificat” al lui Salt Bae la teren după finală

0
Publicat:

Fifa investighează modul în care celebrul chef Salt Bae și o serie de alte persoane au obținut „acces nejustificat” pe teren la sfârșitul finalei Cupei Mondiale din Qatar.

Salt Bae sărutând cupa. Foto: Twitter
Salt Bae sărutând cupa. Foto: Twitter

Salt Bae, bucătarul turc al cărui nume real este Nusret Gokce, a fost fotografiat ținând și sărutând trofeul Cupei Mondiale în timp ce sărbătorește cu jucătorii Argentinei, după victoria lor în fața Franței.

Regulile FIFA prevăd că trofeul poate fi ținut doar de un grup „foarte select” de oameni, inclusiv câștigători ai turneelor, oficiali FIFA și șefi de stat.

Într-o declarație pentru BBC Sport, un purtător de cuvânt al FIFA a declarat: „În urma unei analize, FIFA a stabilit modul în care persoanele au obținut acces nejustificat pe teren după ceremonia de închidere de pe stadionul Lusail din 18 decembrie.

„Vor fi luate măsurile interne adecvate”.

Salt Bae deține un lanț de steakhouse-uri de lux și a devenit faimos în 2017, după ce tehnica sa de preparare și condimentare a cărnii a devenit o meme pe internet.

Mulți actuali și foști fotbaliști, printre care Messi, Cristiano Ronaldo și David Beckham, au mâncat la restaurantele lui Salt Bae.

În noiembrie, în timpul Cupei Mondiale, el a postat un videoclip cu el însuși îmbrățișându-se cu președintele FIFA, Gianni Infantino, cu care a fost ulterior fotografiat în locurile VIP la un meci cu legendele braziliene Ronaldo, Roberto Carlos și Cafu.

Messi a părut să-l ignore pe Salt Bae în scenele agitate de după victoria Argentinei, în timp ce bucătarul a încercat să-i atragă atenția.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite