Culisele unei retrageri: De ce a renunţat Cristina Neagu la echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

După o perioadă cu multe probleme medicale, sportiva de 33 de ani e perfect sănătoasă acum. Chiar şi aşa, a preferat să urmărească Mondialul din Spania (1-19 decembrie) din faţa televizorului.

Naţionala României va participa la CM 2021 fără vedeta ei numărul 1. Asta în ciuda faptului că Neagu e sănătoasă şi joacă meci de meci pentru CSM Bucureşti. Chiar şi aşa, ea a a anunţat, încă din luna aprilie, că se retrage temporar de la naţională. 

Oficial, Cristina şi-a propus o perioadă de odihnă, după mai multe probleme medicale, inclusiv infecţia cu SARS-CoV-2, care au lovit-o într-o perioadă scurtă. Neoficial, Neagu a rămas cu un gust amar, după ultimele turnee finale în care rezultatele au fost tot mai slabe. Deşi, de fiecare dată, a avertizat că nu mai poate căra echipa după ea şi că celelalte jucătoare ar trebui să fie mai mult mai implicate, la fiecare Mondial sau European, România a stat tot în Neagu! 

Iritată de această situaţie, după Euro 2020, în care România s-a clasat pe locul 12 din 16 - a fost cel mai slab rezultat al naţionalei la întrecerea continentală! - Neagu a luat decizia de a renunţa pentru o perioadă la prima reprezentativă.

Acum, înaintea turneului final de la Spania, Neagu a vorbit, încă o dată, despre decizia ei de a urmări turneul final, la televizor.

Ce a spus Cristina Neagu?

*O să fie puţin ciudat să nu fiu acolo, de 10 ani n-am mai lipsit de la niciun turneu final cu echipa naţională, însă nu o să stau în canapea pentru că şi noi o să începem antrenamentele la echipa de club. Aşa că mă voi pregăti în continuare, doar că nu voi avea parte de acel stres, de acea presiune de la aceste meciuri de la Campionatul Mondial.

*Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo. S-ar putea, la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo, însă m-am gândit de mult timp la ce o să fac în această perioadă, la faptul că nu voi merge la Campionatul Mondial, aşa că mi-am setat cumva mintea că nu voi fi acolo.

*Sper ca fetele să câştige cât mai multe meciuri, iar eu o să-mi iau această perioadă de odihnă bine meritată. Această pauză mă va ajuta, cu siguranţă, pentru că am avut o vară complicată cu o operaţie la genunchi, apoi au apărut problemele acelea musculare, am fost şi bolnavă, nam avut continuitate, după care au venit meciurile din trei în trei zile. A fost un program infernal. 

*Eu am încercat să fac tot ce am putut, ca de fiecare dată. În unele meciuri, mi-a ieşit mai bine, în altele mai puţin. Dar eu cât sunt pe teren încerc să dau sută la sută, chiar dacă, uneori, nu iese, aşa cum îmi doresc.

*Deocamdată o să mai joc un an-doi, nu ştiu cât voi mai juca, după care sigur nu voi mai fi nici la echipa naţională... Dar handbalul va merge înainte. Aşa cum a existat handbalul înainte de mine, aşa o să existe şi după mine. Vor veni alte jucătoare, pentru că echipa naţională nu va sta niciodată într-o singură jucătoare. Naţionala trebuie să meargă mai departe şi să aducă bucurie românilor.

12 e locul pe care s-a clasat România la ultima ediţie a Mondialului, în 2019, în Japonia.        

Lotul convocat de Adrian Vasile pentru Mondialul din Spania

*Portari: Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (Vâlcea), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica / Croaţia);

*Extreme stânga: Ana Maria Tănasie (Baia Mare), Nicoleta Dincă (Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti)

*Interi stânga: Anca Polocoşer (Baia Mare), Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica / Croaţia), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (Rapid)

*Centri: Cristina Laslo (Baia Mare), Andreea Popa (Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)

*Pivoţi: Crina Pintea (Gyor / Ungaria), Lorena Ostase (SCM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (Gloria Buzău)

*Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana-Maria Savu (Gloria Buzău)

*Extreme dreapta: Oana Borş (Baia Mare), Laura Moisă (Gloria Bistriţa)

Un turneu cu 32 de echipe

*Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia

*Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia

*Grupa C: ROMÂNIA, Kazahstan, Iran, Norvegia

*Grupa D: Olanda, Suedia, Puerto Rico, Uzbekistan

*Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia

*Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo

*Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay

*Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China

Meciurile vor fi găzduite de oraşele Llíria, Torrevieja, Castellón şi Granollers.

Primele trei clasate din fiecare serie vor avansa în cele patru Grupe Principale, de câte şase naţionale.

Programul tricolorelor

*3 decembrie (ora 19.00): România - Iran

*5 decembrie (ora 19.00): România - Kazahstan

*7 decembrie (ora 21.30): România - Norvegia

Partidele vor fi găzduite de Castellón.

Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport vor transmite meciuri de la CM 2021.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite