Croații spun lucruri trăsnite: Curg acuze grave după eșecul cu Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Croația a fost spulberată de Argentina, scor 3-0, la capătul unui meci în care rezultatul final chiar a reflectat diferența de valoare care a existat pe gazonul stadionului Lusail. Doar că, așa cum se întâmplă în cazul multor echipe de unde provin croații, e bine să dai mereu vina și pe altcineva pentru eșecurile tale.

Bruno Marici, acuze nefondate după Argentina - Croația.
Bruno Marici, acuze nefondate după Argentina - Croația.

Dacă până și selecționerul croat, Zlatko Dalici, a admis că Argentina a fost mai bună, în schimb, șeful Comisiei Arbitrilor din Croația, Bruno Marici, a avut o reacție de neînțeles. Potrivit gsp.ro, el a dat vina pe centralul italian, Daniele Orsato, pentru înfrângerea Croației din semifinale!

Deși nu mă număr printre cei care cred în teoriile conspirației, trebuie să spun că ceea ce a afirmat portughezul Pepe are sens (n.r. – a spus că se dorește ca Mondialul să fie câștigat de Argentina). Argentina e cu adevărat favorizată. Decizia arbitrului din minutul 32 indică o astfel de posibilitate. Această lovitură de pedeapsă n-a existat! Livakovii n-a comis un fault. Nu putea fi decât un fault al lui Alvarez asupra portarului. Îmi pare rău să asist la o decizie incredibilă a lui Orsato, o decizie cu impact direct asupra rezultatului. E nedrept și inacceptabil!“, a afirmat Marici.

Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA
Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

Ion Crăciunescu: „A fost penalty, nu și eliminare“

Faza la care șeful Comisiei Arbitrilor din Croația a făcut referire a fost atât de clară, încât e și ridicol să o dezbați! De altfel, într-o intervenție la Digi Sport, fostul mare arbitru internațional, Ion Crăciunescu a aprobat decizia italianului Orsato (47 de ani) de a acorda penalty pentru Argentina. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Messi, pentru 1-0, în minutul 34.

A fost penalty! N-a fost cartonaș roșu, pentru că portarul a vrut să joace mingea. A fost o dispută pentru minge, în care a încurcat un adversar. Decizie corectă: lovitură de la 11 metri. Alvarez avea prim-planul, urmărea mingea, iar portarul a venit în el. Nu contează ce a vrut să facă portarul, e fault. Nu s-a lovit Alvarez de Livakovici, portarul a ieșit. E un penalty clar. Singura problemă e la măsura disciplinară. Cred că a procedat foarte bine arbitrul că nu i-a dat roșu portarului. Orsato e un arbitru bun, are altă școală de arbitraj în spate“, a spus Crăciunescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite