Cristi Chivu vine la Cluj să-şi salveze prietenul de la demitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu
Cristi Chivu

Pentru prima oară, fostul căpitan al echipei naţionale se va afla pe teren contra unei echipe din România. Jucătorii lui Inter trebuie să treacă de CFR Cluj şi s-o bată pe AC Milan pentru a-i salva pielea antrenorului Stramaccioni, un apropiat al lui Chivu.

Andrea Stramaccioni, antrenorul Interului, a anunţat lotul de 21 de jucători pe care-l va aduce astăzi la Cluj, iar numele lui Cristi Chivu se regăseşte printre cei convocaţi. Fotbalistul din Reşiţa a afirmat în mai multe rânduri că nu-i face nici o plăcere să joace împotriva formaţiilor româneşti şi până acum a reuşit să se eschiveze sau a fost obligat să rămână pe margine. Mai întâi, nu a făcut parte din lotul cu care Inter jucat „dubla” cu Vaslui, după care s-a accidentat înaintea meciului de săptămâna trecută.
De data aceasta, Chivu nu mai are şanse de scăpare, pentru că Andrea Stramaccioni (37 de ani) vrea să schimbe ceva în apărarea de carton care a încasat patru goluri pe Artemio Franchi din Firenze, cu Juan Jesus şi Ranocchia pe poziţiile de fundaşi centrali.
În orice condiţii, meciurile lui Stramaccioni cu CFR Cluj şi derby-ul cu AC Milan de duminică sunt vitale pentru viitorul antrenorului născut la Roma, unul dintre tehnicienii favoriţi ai lui Cristi Chivu.
Stramaccioni ar putea fi înlocuit după Derby della Madonnina de Luis Figo, portughezul responsabil cu relaţiile internaţionale la Milano. Lusitanul ar urma să ocupe această funcţie până în vară, când Massimo Moratti speră să-l convingă pe Diego Simeone, de la Atletico Madrid, să vină la Inter.

Sergio: ”Să fim mai agresivi cu Inter”

Veniţi abia luni din Italia, fotbaliştii clujeni au intrat deja în cantonament pentru jocul cu milanezii. Deşi a fost criticat pentru tactica sa defensivă, cu cinci fundaşi, antrenorul Paolo Sergio susţine că echipa sa a evoluat foarte bine la Milano „Cred că am jucat ofensiv, însă trebuia să jucăm mai agresiv în faţa porţii şi cred că în meciul retur vom juca mult mai agresiv. Jucătorii sunt mai încrezători, am vizionat meciul de la Inter şi toată lumea a văzut că am jucat bine. Nimeni nu le-a făcut celor de la Inter ceea ce le-am făcut noi, am făcut mult presing asupra lor la mijlocul terenului, însă trebuie doar să oprim contraatacurile lor mai bine decât am făcut-o, să jucăm mai agresiv şi să avem mai multă încredere în noi”, a spus Paolo Sergio.
Lusitanul a recunoscut că accidentările din atac ale lui Kapetanos şi Bjelanovici îi dau mari bătăi de cap. “Ţinând cont de aceste probleme, trebuie să ne descurcăm cum putem, să introduc în teren jucătorii care pot să alerge, să lupte, pentru că vreau ca echipa mea să pună presiune pe adversar. Dacă nu facem acest lucru, ei vor deţine controlul mingii şi dacă ei au mingea vin şi pericolele, pentru că au mulţi jucători valoroşi”, a mai spus Sergio.

“Fără erori la fazele fixe”

Pe de altă parte, steliştii se pregătesc pe stadionul din Ghencea, din dorinţa de a proteja gazonul de pe Arena Naţonală, care se prezintă în condiţii jalnice. Chiar şi astăzi, antrenamentul oficial va avea loc pe “Steaua”, doar Ajax urmând a se pregăti în această seară pe “Arena Naţională”. Adi Popa, fotbalistul stelist cu prestaţia cea mai apreciată din meciul tur, ştie cum poate Steaua să întoarcă rezultatul. “Vom intra pe teren cu gîndul să jucăm cît mai bine, să nu repetăm greşelile de la Amsterdam. Nu trebuie să mai comitem erori la fazele fixe. Ne vom concentra mai bine şi speram să nu mai greşim şi să remontăm scorul din tur”, a spus Popa pentru DolceSport.

Noutăţi CFR

Meciul cu Inter va fi condus la centru de polonezul Pawel Gil (36 de ani). El a mai arbitrat în acest sezon jocul Dinamo – Metalist Harkov 0-2.

Clujenii au venit din Italia cu Obiorah, fotbalist nigerian care era deţinut de Parma şi de Inter, şi care a câştigat cupa Africii cu şara sa.  “Obiorah este concurentul lui Godemèche, joacă pe acelaşi post”, a a apreciat antrenorul de CFR Cluj, Paulo Sergio.

“Aş vrea să îmbătrânesc la CFR. Îmi place mult aici”, a spus Paulo Sergio, care a împlinit 44 de ani acum două zile.

Noutăţi Steaua

Meciul cu Ajax Amsterdam va fi arbitrat de o brigadă din Italia, “centralul” fiind Paolo Tagliavento, care a acordat şase cartonaşe roşii în ultimele 10 meciuri.

Ajax nu vine să se apere la Bucureşti. ”Pentru a pune şi mai mare presiune pe adversari, pentru a le face viaţa imposibilă, trebuie să mai înscriem cel puţin un gol la Bucureşti!", a declarat Derk Boerrigter, aripa batavilor.

Reghecampf e în centrul unor noi acuzaţii de blat. Un interlop sârb a povestit în ProSport că antrenorul Stelei a trântit un meci Hertha Berlin – Energie Cottbus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite