Controverse în Cupa României: învingători pe teren, învinşi la „masa verde“? Liderul din Liga I părăseşte competiţia, dar depune contestaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Botoşani, în optimile de finală ale Cupei României FOTO Arhivă personală/Facebook
FC Botoşani, în optimile de finală ale Cupei României FOTO Arhivă personală/Facebook

FC Botoşani s-a calificat în optimile de finală ale României, miercuri, după ce a învins CFR Cluj la loviturile de departajare. Scorul final din timpul regulamentar a fost 2-2 (4-2 la penaltiuri).

UPDATE DigiSport informează că staff-ul celor de la FC Botoşani ar fi încălcat regulamentul Federaţiei Române de Fotbal, cu privire la jucătorii din lot crescuţi de echipă. Concret, FC Botoşani ar fi trebuit să aibă în lot şase fotbalişti formaţi la nivel internaţional, în realitate moldovenii având doar cinci: Ianoş Brînză (21 de ani), Andrei Chindriş (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), George Cîmpanu (18 ani) şi Andrei Patache (31 de ani). Astfel, moldovenii nu ar fi respectat regula celor şase jucători, care să fi petrecut minimum trei ani la echipă, consecutiv sau nu, între 12 şi 21 de ani.

Practic, meciul de miercuri seară a fost reeditarea anterioarei întâlniri de Cupa României dintre cele două echipe. Mai exact, acum doi ani, CFR Cluj şi FC Botoşani s-au duelat, tot în faza şaisprezecimilor de finală, partida încheindu-se 1-1, iar moldovenii impunându-se, pe atunci, cu 3-2 la penaltiuri. Interesant este că, şi atunci, ca acum, antrenor al ardelenilor era Dan Petrescu. 

FC Botoşani a deschis scorul prin Ştefan Ashkovski (37') şi a intrat la pauză în avantaj. La scurt timp, după debutul reprizei secunde, CFR Cluj a egalat graţie lui Cătălin Golofca (56'), pentru ca, patru minute mai târziu, coechipierul Andrei Burca să-şi aducă echipa în avantaj. În cele din urmă, pe finalul timpului regulamentar, Jonathan Rodríguez a reuşit să transforme o lovitură de pedeapsă (81') şi să-i trimită pe moldoveni în prelungiri. 

Din minutul 31, CFR Cluj a evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Mihai Bordeianu, venită din cumul de cartonaşe. De altfel, în întreaga partidă, centralul Andrei Chivulete a acordat nu mai puţin de 12 „galbene”. 

La loviturile de departajare, pentru FC Botoşani au înscris Jonathan Rodríguez, Marcel Holzmann, Juan Bautista, Leonel Pierce şi a ratat George Cîmpanu, în vreme ce pentru CFR Cluj au reuşit să transforme Andrei Mureşan, Damjan Djoković, însă au ratat Luís Aurélio şi Sebastian Mailat.  

Celelalte rezultate ale serii din Cupa României:

  • Chindia Târgovişte - FC Hermannstadt: 0-1;
  • Făurei - CS Mioveni: 1-5;
  • Industria Galda - Petrolul Ploieşti: 0-1;
  • CSM Reşiţa - Universitatea Craiova: 0-1.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite