CM 2014. Spania, în cădere liberă. Pe ce loc ar putea ajunge ibericii în clasamentul FIFA după Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Veştile proaste se ţin lanţ pentru spanioli după eliminarea prematură de la Cupa Mondială, încă din faza grupelor. Naţionala lui Vicente del Bosque va pierde locul 1 în clasamentul FIFA şi ar putea ajunge pe o poziţie deloc onorabilă pentru o fostă campioană mondială.

Spania are parte de un turneu final de coşmar. Campioana mondială en-titre nu-şi va putea apăra titlul câştigat acum patru ani, în Africa de Sud, fiind eliminată încă din faza grupelor.

Acest rezultat nu va rămâne fără urmări. Pe lângă tensionarea relaţiilor din sânul echipei şi retragerea unor jucători emblemă de la naţională, Spania va retrograda câteva poziţii bune şi în clasamentul FIFA, chiar dacă dacă va câştiga ultimul meci din grupe, cu Australia. 

Potrivit footballrankings.com, naţionala lui Del Bosque va coborî de pe locul 1, pe care se află în prezent, până pe poziţia a noua, cea mai slabă clasare din ultimii şapte ani pentru iberici. Această simulare a fost realizată de statisticieni plecând de la ipoteza că Belgia, Elveţia, Olanda, Columbia, Brazilia, Argentina şi Germania se califică în optimile de finală, caz în care aceste naţionale vor devansa Spania în clasamentul FIFA.  

CM 2014. ANALIZĂ Unde a greşit Del Bosque şi ce va urma pentru Spania

Spania ocupă locul 1 din iulie 2008, când a câştigat pentru prima dată Campionatul European. Doar în august 2011 ibericii au coborât pe locul 2, dar această cădere a fost temporară, deoarece după trei luni au urcat din nou în fruntea ierarhiei FIFA.

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite