Citroën Racing Trophy adună cinci echipaje la start, la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citroën Racing Trophy continuă cu ocazia Raliului Târgu Mureş, cinci echipaje urmând să se dueleze pentru cei 6800 de euro, cât reprezintă valoarea totală a premiilor.

În prima etapă, cea de la Braşov, doar Norbert Bereckzi, Tihomir Stratiev şi Alina Bunica au reuşit să adune puncte şi bani. Alături de cei trei, alţi doi piloţi, Vlad Cosma şi Ekaterina Stratieva, sunt pregătiţi pentru duelul de pe serpentinele care fac din Raliul Târgu Mureş unul dintre cele mai spectaculoase, pe asfalt, din România.

Pilotul maghiar Norbert Bereckzi a avut un debut excelent şi a câştigat Citroën Racing Trophy la Braşov, încheind pe locul 6 în clasamentul general al raliului. El va fi "vânat" la Târgu Mureş de Tihomir Stratiev, campionul grupei A din Bulgaria în 2010, care speră că disputa să aibă loc pe "uscat".

„Sper doar ca vremea să nu ne strice planurile la Târgu Mureş. Nu am foarte multe informaţii despre acest raliu, dar voi vedea în recunoaşteri cum sunt probele speciale. În funcţie de acest lucru şi, desigur, de vreme vom stabili strategia pentru această cursă", a spus Stratiev.
Duelul feminin le va opune pe Alina Bunica, care a încheiat pe locul 4 la Braşov şi pe Ekaterina Stratieva, care a abandonat sub Tâmpa. "Voi lua startul cu un copilot nou, dar sper că vom reuşi să ne acomodăm repede. Sper ca lucrurile rele să fi rămas la Braşov", a spus Stratieva. Pentru ambele concurente traseul de la Târgu Mureş este o noutate, recunoaşterea traseului urmând să joace un rol crucial.

Vlad Cosma, câştigătorul Citroën Racing Trophy din 2010, care a ieşit în decor la Braşov, vine la Mureş cu o maşină nouă, testată într-o sesiune la Sibiu. "Suntem uşor şifonaţi după Braşov, dar moralul este bun. Vrem să demonstrăm la Mureş că numărul 13 nu e cu ghinion. Concurenţii străini sunt foarte competitivi şi va trebuie să ne luptăm foarte tare", a spus Cosma.

Raliul Târgu Mureş va începe vineri, 6 mai, cu super speciala „Serpentina" programată ora 19:45. Restul probelor speciale se vor desfăşura sâmbătă, 7 mai, startul în ziua a doua fiind programat la 08:30 din faţa Primariei Târgu Mureş. În total sunt programate 8 probe speciale pe asfalt cu o lungime de 105,2 kilometri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite