Cîrstea, în fața visului american: câte victorii îi trebuie ca să atingă cea mai bună clasare din carieră ANALIZĂ

0
Publicat:

Sorana Cîrstea (22 WTA) va împlini 34 de ani pe 7 aprilie, dar își poate face singură un „cadou“ în avans: atingerea celui mai bun loc în clasamentul mondial la o vârstă la care alte jucătoare s-au retras deja!

Sorana Cîrstea e cea mai bună jucătoare din România, la ora actuală, în ierarhia WTA
Sorana Cîrstea e cea mai bună jucătoare din România, la ora actuală, în ierarhia WTA

Sportiva născută la Târgoviște a fost foarte aproape de această performanță, la Dubai, luna trecută. Practic, i-a lipsit o singură victorie pentru a depăși locul 21 WTA pe care l-a atins, în premieră, în august 2013. Vestea bună e că Dubai Tennis Championships 2024 i-a permis Soranei să facă ultimele reglaje în jocul ei înainte de „dubla“ din această lună, denumită „Sunshine double“. Vorbim despre turneele de la Indian Wells (6-17 martie) și Miami (19-31 martie) unde, anul trecut, Cîrstea a făcut furori! Iată ce spun cifrele: în 2023, „Sori“ a atins sferturile în California, la Indian Wells, acumulând 215 puncte. Pentru ca apoi să avanseze până în semifinale, la Miami, primind 390 de puncte.

Așadar, acum Sorana are de apărat un total de 605 puncte la „Sunshine double“. Și, după tragerea la sorți pentru turneul de la Indian Wells, românca își poate face o impresie despre ce o așteaptă, în tentativa de a repeta un parcurs lung, la fel ca anul trecut. Iată ce adversare pot ieși în calea lui „Sori“. Cu precizarea că aceasta va debuta direct în turul II din postura de cap de serie numărul 19:

*Turul I: bye

*Turul II: Stephens (44 WTA) / Sherif (70 WTA)

*Turul III: Avanesyan (63 WTA) / Dodin (85 WTA) / Kasatkina (12 WTA)

*Optimi: Zheng (8 WTA) / Yuan (49 WTA) / Dolehide (51 WTA) / Azarenka (30 WTA)

*Sferturi: Samsonova (15 WTA) / Osaka (287 WTA) / Wang (42 WTA) / Mertens (28 WTA)

La Indian Wells s-au înscris în competiție și alte două românce: Jaqueline Cristian (25 de ani, 82 WTA) și Ana Bogdan (31 de ani, 65 WTA). Din păcate, prima a și fost eliminată după primul tur al calificărilor: 3-6, 5-7 cu Storm Hunter (Australia, 29 de ani, 124 WTA). Ana Bogdan, în schimb, va evolua în turul I pe tabloul principal. Unde o așteaptă un duel cu Diana Shnaider (Rusia, 19 ani, 74 WTA). Învingătoarea o va întâlni pe Maria Sakkari (Grecia, 28 de ani, 9 WTA) în turul II.

„Sori“ are nevoie de trei victorii

Revenind la Cîrstea, în clasamentul live, actualizat în timp real, ea a rămas deja fără punctele acumulate, anul trecut, la Indian Wells. În dreptul ei figurează acum 2.018 puncte. Dacă va obține trei victorii pe tablou și va avansa până în optimi, sunt șanse mari ca Sorana să atingă un nou moment de vârf al carierei sale. Pentru că ar acumula 2.138 de puncte, total cu care, în acest moment, ar ocupa locul 20 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite