Cine merge la Olimpiada de la Rio? Cătălina Ponor şi Larisa Iordache au fost la sediul Federaţiei. Către cine înclină balanţa în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ponor

Larisa Iordache şi Cătălina Ponor au fost chemate la sediul Federaţiei Române de Gimnastică, alături de antrenorul coordonator Lucian Sandu, pentru o discuţie pe tema prezenţei singurei gimnaste din România la Rio de Janeiro.

Preşedintele Adrian Stoica le-a garantat celor două sportive că nimic nu este încă stabilit şi că doar forma de moment va decide sportiva care va face deplasarea în Brazilia. Totuşi, team-managerul Andreea Răducan consideră că, datorită medaliilor cucerite la Campionatele Europene, Cătălina Ponor (29 de ani) ar fi deocamdată în pole-position. “Este o competiţie între Larisa şi Cătălina pentru Rio, însă niciuna dintre ele nu trebuie nici să se sperie, nici să fie frustrată, ci să se susţină una pe cealaltă. În fond, la competiţie va merge cea care va fi mai bine pregătită. Consider că în momentul ăsta Cătălina are un avans, un atu pentru că e într-o formă excelentă. Iar aceste Campionate Europene au fost o bună verificare pentru ea. Până la Rio mai este destul de puţin. Larisa îşi va reveni şi cu greutatea şi din punct de vedere tehnic, iar în urma verificărilor staff-ul tehnic va decide care dintre ele va merge la Rio”, a spus Răducan.

“Nu consider că am o luptă cu Larisa Iordache. Nu e nicio luptă aici. Sunt antrenamente, concursuri, fiecare îşi va arăta valoarea şi care va fi mai bună va merge la Rio. Nu este nicio supărare dacă voi eu, dacă va fi ea”, a precizat Ponor. De partea cealaltă, Larisa Iordache (20 de ani) consideră că în momentul de faţă este la 60% din potenţial. “Am început să fac şi paralelele, sunt încrezătoare că lucrurile vor decurge din ce în ce mai bine. Am două antrenamente în fiecare zi, mă pregătesc la toate cele patru aparate. Important este că nu simt dureri la mână. Pot să strâng bara la paralele, pun mâna pe bârnă la flicuri. Am lucrat mai mult fizic până acum”, a spus gimnasta. Prima verificare importantă vor fi Campionatele Naţionale de la Cluj-Napoca, programate între 1 şi 3 iulie. “Până la plecarea în Brazilia voi ajunge la potenţial maxim. Sincer, îmi pare extrem de rău că s-a ajuns în situaţia aceasta, ca numai una dintre noi să meargă la Jocurile Olimpice. Cred că atât eu, cât şi Cătălina am fi meritat să fim acolo”, a mai declarat Larisa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite