Cine e Naomi Osaka, viitoarea adversară a Simonei Halep: japoneza care nu ştie japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naomi Osaka FOTO Guliver Gettz Images
Naomi Osaka FOTO Guliver Gettz Images

Simona Halep o va întâlni pe Naomi Osaka în semifinale la Indian Wells. Partida va avea loc sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 05.30.

Prima semifinală de la Indian Wells, Venus Williams cotnra Daria Kasatkina, va începe la 4.00 dimineaţa. Apoi, în jurul orei 05.30 se joacă meciul dintre Simoa Halep şi Naomi Osaka.

Simona Halep şi Naomi Osaka au mai fost adversare de trei ori, în 2016 la French Open, în 2017 la Miami şi în 2018 la Australian Open, de fiecare dată câştigătoare fiind românca.

Momentan pe locul 44 în lume, Naomi Osaka este cea mai bună jucătoare a Japoniei, deşi e doar pe jumătate din Ţara Soarelui Răsare. Tatăl ei este haitian şi mama japoneză, însă toată familia locuieşte de ani buni în Florida. Acum doi ani, Osaka a oferit un moment bizar la Australian Open, ea cerând să nu primească întrebări decât în limba engleză, deoarece nu ştie japoneza. Ea precizat că face eforturi să înveţe această limbă, dar că nu prea reuşeşte, fapt care i-a lăsat cu gura căscată pe jurnaliştii niponi.

Naomi Osaka nu a câştigat niciun turneu WTA în cariera ei şi mai are o soră, Mari Osaka, mai mare cu un an, care este pe locul 307 în lume.

Japoneza, care este şi destul de înaltă (1,80 m), are un stil de joc foarte ofensiv şi nu se simte deloc bine pe linia de fund. Ea atacă mereu şi are tendinţa de a încheia punctele cât mai rapid, lovind adesea riscant. Ceea  ce este în avantajul Simonei, care e recunoscută pentru abilitatea ei de a returna mingi şi a-şi plimba adversarele dintr-o parte în alta a terenului.

De altfel, când a fost întrebată ce părere are despre stitlul de joc al adversarei sale, Halep a zâmbit şi a spus: I love it!  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite