Chris Hoy, de șase ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o boală gravă

0
Publicat:

Chris Hoy, de șase ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a anunțat că are cancer, dar este „optimist, pozitiv și înconjurat de dragoste“, anunță  CNN.

Chris Hoy Arhivă Adevărul
Chris Hoy Arhivă Adevărul

Hoy, în vârstă de 47 de ani, a dezvăluit pe Instagram că face chimioterapie după ce a primit diagnosticul anul trecut, lucru despre care spune că "a fost un șoc imens, neavând niciun simptom până în acel moment".

"Inima mea se îndreaptă către mulți alții care trec și ei prin provocări similare în acest moment", a scris el. "Sunt optimist, pozitiv și înconjurat de dragoste pentru care sunt cu adevărat recunoscător. După cum vă puteți imagina, ultimele luni au fost incredibil de dificile. Cu toate acestea, în prezent mă simt bine - continui să lucrez, să merg cu bicicleta și să îmi trăiesc viața în mod normal. Urmează un an de muncă interesant, nu în ultimul rând cu Jocurile Olimpice de la Paris din iulie. Abia aștept să mă implic, să mă distrez și să împărtășesc cu voi toți."

Hoy este unul dintre cei mai de succes olimpici britanici din toate timpurile, dominând în arena ciclismului pe pistă.

El a debutat la Jocurile Olimpice de vară de la Sydney, în 2000, câștigând prima sa medalie olimpică de argint în proba de sprint pe echipe.

Prima medalie de aur a lui Hoy a venit patru ani mai târziu, la Atena, când a terminat pe primul loc în proba masculină de 1.000 de metri contratimp.

La Beijing, în 2008, Hoy a câștigat trei medalii de aur în cele trei discipline separate.

Până la retragerea sa din activitate, în 2013, a fost cel mai titrat sportiv olimpic din istoria echipei britanice, cu șase medalii de aur. Acest record a fost între timp depășit de Jason Kenny, cu șapte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite