China se răzbună pe Argentina, după scandalul cu Lionel Messi din Hong Kong

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a renunţat să mai găzduiască două meciuri amicale ale selecţionatei de fotbal a Argentinei, campioana mondială en titre, ca urmare a polemicii din jurul starului Lionel Messi, informează Agerpres.

Lionel Messi i-a supărat pe asiatici. Foto Getty images
Lionel Messi i-a supărat pe asiatici. Foto Getty images

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a anunţat joi că partidele cu Nigeria şi Cote d'Ivoire, programate iniţial la Hangzhou, respectiv Beijing, au fost anulate. Naţionala "albiceleste" va înfrunta totuşi Nigeria, pe 26 martie, dar la Los Angeles, în Statele Unite, la patru zile după ce va juca împotriva selecţionatei El Salvador, la Philadelphia.

A provocat furie în Hong Kong

Lionel Messi şi clubul său american Inter Miami au provocat furia spectatorilor din Hong Kong, teritoriu chinez semiautonom, după ce octuplul câştigător al Balonului de Aur a rămas pe banca de rezerve până la final, cu ocazia unui meci amical disputat la începutul acestei luni împotriva unei selecţionate locale.

Căpitanul campioanei mondiale Argentina a explicat ulterior că absenţa sa de pe teren a fost cauzată de o accidentare şi nu a fost vorba de un gest politic. "După cum ştie toată lumea, vreau să joc şi să fiu mereu prezent la fiecare meci", a explicat jucătorul în vârstă de 36 de ani într-o înregistrare video postată luni seara pe reţeaua chineză de socializare Weibo. "Am auzit că nu am vrut să joc din motive politice, însă, dacă ar fi fost cazul, nu aş fi făcut deplasarea la Hong Kong", a subliniat el.

Huiduit pentru că nu și-a cerut scuze

Messi şi coproprietarul clubului Inter Miami, fostul jucător britanic David Beckham, au fost huiduiţi de spectatori la meciul de la Hong Kong. Fanii prezenţi în tribune, unii dintre ei veniţi de la distanţe foarte mare şi care au plătit până la 4.800 de dolari Hong Kong (570 de euro), şi-au exprimat astfel nemulţumirea faţă de absenţa superstarului, dar mai ales faţă de atitudinea acestuia, care nu s-a adresat publicului pentru a-şi cere scuze.

Controversa a crescut şi mai mult după ce, câteva zile mai târziu, Messi a evoluat 30 de minute într-un alt amical, disputat în Japonia, unde mai multe fotografii l-au arătat foarte zâmbitor, în timp ce la Hong Kong a părut să aibă o atitudine diferită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite