Cea mai profitabilă afacere a sezonului în România: cum a reuşit să facă rost de bani Pandurii pentru salariile jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric
Eric

Într-o perioadă în care criza face ravagii în fotbalul românesc, gorjenii au dat o lovitură prin care s-au asigurat că vor avea un retur lipsit de griji.

Pandurii Târgu-Jiu a arătat că nu e nevoie să cauţi prea mult în lume ca să aduci jucători de valoare. În vara anului 2013, formaţia condusă de Marin Condescu i-a luat pe olandezul Breeveld şi pe brazilianul Eric, „la pachet“ de la Gaz Metan Mediaş, pentru suma totală de 400.000 de euro. 

Ambii fotbalişti au ajuns titulari la Pandurii, au avut prestaţii foarte bune – Eric a reuşit 14 goluri şi 12 pase de gol -, iar, între timp, brazilianul a şi fost vândut la Al-Ahli (Arabia Saudită) pentru 1,2 milioane de euro. 20 la sută din această sumă va ajunge la Gaz Metan Mediaş, iar ce le va rămâne gorjenilor le va asigura liniştea financiară.

„E foarte bine că Eric a reuşit să plece, pentru el în primul rând, pentru club, din suma rămasă net sunt bani până la sfârşitul returului pentru salarii. În doar câteva luni, clubul a câştigat 700.000 de euro şi s-a şi folosit de jucător“, a spus antrenorul Cristi Pustai pentru publicaţia „Pandurul“.

Sfat pentru Eric

Tehnicianul care a lucrat cu Eric şi la Gaz Metan, dar şi la Pandurii a povestit ce sfat i-a transmis fostului său elev.

„I-am spus lui Eric să aibă grijă de banii pe care îi câştigă acolo, pentru că o să vină un moment, cel mai greu, când trebuie să te laşi de fotbal. Trebuie să fii puternic şi depinde şi ce bani ai în cont. La un asemenea contract trebuie să se gândească la viitor. Nu cred că voi mai avea ocazia de a lucra cu el în viitor“, a adăugat Pustai.

450

de mii de euro pe sezon e salariul pe care îl va încasa Eric de Oliveira la Al-Ahli Jeddah.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite